Bursa’dan sonra Eskişehir… Otobüs hırsızı durdurulamıyor!

İlginç bir hırsızlıkla gündeme geldi. Çaldığı otobüsle İnegöl’e gitti, uyurken yakalandı. Yine çaldı, yine İnegöl’e gitti ve yine uykuda yakalandı. Uslanmaz hırsız son olarak Sivrihisar’da yakalandı. Tabii ki yine çaldığı otobüsün içinde ve uyurken.

Bursa’dan sonra Eskişehir… Otobüs hırsızı durdurulamıyor!

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde önceki gün servis otobüsü, bisiklet ve otomobil çalan Tayfun S. (19), bu kez Eskişehir’de ekiplere takıldı.

Dün gece saatlerinde Eskişehir kent merkezinde bulunan bir otoparktan servis otobüsü çalan Tayfun S., Sivrihisar’a doğru yola koyuldu.

Kimsenin fark etmediği olayda şahıs, ilçeye 20 kilometre kala boş bir araziye park etti. Otobüsün durumundan şüphelenen ve çalınmış olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri Tayfun S.’yi araç içerisinde uyurken yakaladı.

Otobüs, hasarsız olarak sahibine teslim edilirken, zihinsel engelli olduğu iddia edilen şahıs ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi. 

Daha önce de otobüs kaçırmıştı

Önceki gece, eğitim gördüğü İnegöl’ün Yeniceköy Mahallesi’ndeki Yenice Özel Eğitim İş Uygulama Okulundan Bursa’daki ailesinin yanına giden yüzde 70 zihinsel engelli Tayfur S, Osmangazi ilçesi Merinos mevkisinde kapıları kilitlenmemiş halde bulunan 16 S 1372 plakalı servis otobüsüne girdi.

Paspas altında bulduğu anahtarla çalıştırdığı otobüsü İnegöl Otobüs Terminali’ne kadar kullanan Tayfur S, güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine gelen polis ekiplerince yakalandı.

Tayfun S., polise otobüsü kendisinin aldığını ve gezdikten sonra buraya geldiğini söyleyince polis merkezine götürüldü.

“Bursa’da kaçırmadığı otobüs kalmadı”

Bu arada çalınan otobüsün ikinci şoförü olan Salih Bilister, aracını Tayfun S.’nin çaldığını öğrenince şikayetçi olmadığını belirterek, “Bu çocuk bizim otobüsleri çok kaçırıyor. Bursa’da kaçırmadığı otobüs kalmadı. Otobüsleri de iyi sürüyor. Kaza yapmadan buraya kadar getirmesi şaşırtıcı” dedi. Otobüs şoförünün şikayetçi olmadığı Tayfur S, polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Otomobilin içinde de uyurken yakalanmıştı

Tayfur S. aynı gün saat 11.00 sıralarında İnegöl’ün Kemalpaşa Mahallesi’nde bir bisikleti çaldı. Bisikletle gezen Tayfun S., saat 14.00 sıralarında Küçük Sanayi Sitesi’ne geldi. Metal Sanayi 1. Cadde üzerinde işyeri bulunan Hasan Kurt’un 43 FH 667 plakalı otomobilinin üzerinde kontak anahtarı olduğunu fark eden Tayfur S., bisikleti burada bırakıp otomobile binerek uzaklaştı.

İşyerinden 15 dakika sonra dışarı çıkan Kurt, otomobilin yerinde bisiklet olduğunu görünce hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çalınan aracın yerine bırakılan bisiklette parmak izi incelemesi yaptı.Çevredeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis, otomobili Tayfur S.’nin çaldığını belirledi.Polisin aramaları sonucu engelli genç Arabayatağı mevkiinde park ettiği otomobilde uyurken yakalandı. 

10 gün önce de halk otobüsü çalmıştı

Polisin yaptığı araştırmada Tayfun S.’nin yaklaşık 10 gün önce de sürücüsünün kontak anahtarını üzerinde bıraktığı özel halk otobüsünü kaçırıp gezdikten sonra yine içerisinde uyurken yakalandığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X