Bursalı doktor Türkiye’ye robotik cerrahiyi anlatacak

Bursa’da robotik cerrahi yöntemiyle ortopedi ameliyatları gerçekleştiren Op. Dr. Kayhan Turan pazar sabahı bir ulusal televizyon kanalında uygulama hakkında merak edilen soruları yanıtlayacak.

Bursalı doktor Türkiye’ye robotik cerrahiyi anlatacak

Eklem ameliyatlarında ‘makoplasty’ denilen üst düzey teknolojiyi kullandıklarını belirten Dr. Kayhan Turan, programda özellikle diz ve kalça ile ilgili uygulamalarından örnekler verecek.

TV 8’de 9 Eylül Pazar sabahı 08.30’da yayınlanacak programda Turan, Makoplasty Robotik Cerrahi yönteminin özellikle diz ve kalça ameliyatlarında hata payını minimuma indirdiğini anlatacak.

Katılacağı program öncesinde olay.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Dr. Turan ameliyatlarda kullandığı robotik cerrahi yönteminin hastanın iyileşme sürecine de olumlu katkı sağladığını belirtti.

robotik.png

Dr. Turan tüm ayrıntılarını pazar sabahı TV 8’de açıklayacağı robotik cerrahi yöntemiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Eklem protez cerrahisinde, implant parçalarının doğru yerleştirilmesi ve hizalanması kritik önem taşıyor. Makoplasty Sistemi, ameliyat öncesi üç boyutlu planlama yapma özelliğine sahip. İmplantların yerleştirileceği kısımlar ve implant hareketleri bilgisayarda en doğru şekilde dijital olarak planlanıyor. Sistem hastanın doğal eklem kinematiklerini belirleyip, protez parçalarının buna uygun olarak yerleşimini yüksek duyarlılık ve doğrulukta hesaplıyor.Bu veriler bize ameliyatı en ince detayı ile planlanma ve uygulama olanağı veriyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X