Bursalı ev tekstilcileri güçlerini birleştirdi

Dünyaya ürün satan Bursalı ev tekstilcileri, ‘Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu’ çatısı altında buluştu.

Bursalı ev tekstilcileri güçlerini birleştirdi

Platformun ilk toplantısını Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) üyesi yaklaşık 300 sektör temsilcisinin katılımıyla Club Altın Ceylan’da gerçekleştirildi. Toplantıda, sektör temsilcilerinin birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti. Platform Sözcüsü Ufuk Ocak, Bursa’nın ev tekstili sektöründe 8,5 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat rakamı gibi önemli bir başarıya ulaştığına işaret ederek, “Bu kadar önemli işleri başaran bir şehrin tüm platformlarda daha güçlü temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Firmalarımızın hızla değişen rekabet koşullarında lider oyuncu pozisyonlarını koruyabilmeleri için özellikle çatı kuruluşumuz TETSİAD’da yeni bir vizyon ve değişim hedefliyoruz. Bursa birlikte hareket etme kültürünü her platformda gösteren bir şehir. Bu birlik ve beraberliğimizi önümüzdeki ay TETSİAD seçimlerinde de sergileyerek Bursamızın derneğimizde güçlü bir biçimde temsil edilmesini sağlayacağız” dedi.

TETSİAD’DA GÜÇLÜ TEMSİL

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da, “Benim de daha önce gururla görev yaptığım TETSİAD Yönetim Kurulu’nda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa’nın en güçlü şekilde temsil edilmesi hepimizin önceliği olacaktır” ifadelerini kullandı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin ise, “Artık kentimizin ortak mottosu haline gelen ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancının hayat bulduğu bu şehre dinamizm kazandıran temel unsur, kentin tek ses tek yürek olarak hareket etmesidir” diye konuştu. Sektörün önemli üretim merkezlerinden DOSAB’daki sanayicilerin üye olduğu DOSABSİAD’ın Başkanı Nilüfer Çevikel, tüm ev tekstil sektör temsilcilerinin böyle bir oluşum içinde hareket etmesinin sektörün birlikteliğini ve Bursa’nın gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X