Bursalı iş kadınları Girişimcilik Evi kuruyor

Kent ekonomisi için projeler üreteceklerine dikkati çeken Bursa KGK Başkanı Saygın, kurulacak merkezin kadın girişimcilerin yeni buluşma noktası olacağını belirtti.

Bursalı iş kadınları Girişimcilik Evi kuruyor

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) bir araya geldi. Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, buradaki konuşmasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde Bursa’da kadın girişimcilere yönelik vizyoner çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kent ekonomisi için projeler üreteceklerini ifade eden Saygın, kadın girişimciler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlam temellere dayalı olmasının projelerin daha verimli olmasını sağlayacağını vurguladı. Saygın, ‘’Odamızın liderliğinde Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ‘Girişimcilik Evi’ni Bursa’da hayata geçireceğiz. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) kurmayı planladığımız bu merkez, kadın girişimcilerimizin yeni buluşma platformu olacak. Bursa KGK olarak, yeni kadın girişimcileri Bursa’ya kazandırma hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

İŞ KADINLARI ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan da, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’nın yeni başarılara imza atmasında iş kadınlarının önemli rol üstlendiğini kaydetti. BTSO’nun destekleriyle KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Programları’ ile çok sayıda kadın girişimcinin kendi işyerini kurduğunu dile getiren Koçaslan, ‘’Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sevgi Saygın ve kurul üyeleri, Bursa’ya yeni kadın girişimcileri kazandırmak için üstün bir gayret sergiliyor. BTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı olan Mihrimah Kocabıyık, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nda örnek bir sinerji ortamı oluştuğunun altını çizerek, kadın girişimcilerin önümüzdeki süreçte önemli çalışmalara imza atacağına işaret etti. DOSAB’da BTSO’nun makro projeleri hakkında önemli bilgiler aldıklarını anlatan Kocabıyık, ‘’Bu teknoloji bölgesi, iş dünyası için önemli bir fırsat. Bu bölgenin tanıtımı için bizler elimizden geleni yapacağız” dedi. TOSYÖV Bursa Şubesi Başkanı ve KGK Üyesi Dr. Gül Çiçek Zengin ise, Kadın Girişimciler Kurulu’nun kısa sürede örnek bir birliktelik ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: ‘’Kurul olarak çalışmalara çok hızlı bir şekilde başladık. Kadın girişimcilerimize fayda sağlayacak güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X