Bursalı şehide veda günü

Şırnak’ta şehit olan Bursalı Uzman Onbaşı Ünal Olgun, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Olgun, öğle vakti Gürsu Merkez Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Bursalı şehide veda günü

Şırnak Gabar Dağı bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 asker, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’ndaki törende, şehit askerler Piyade Uzman Onbaşı Ünal Olgun ve Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konularak saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından şehitlerden Olgun’un cenazesi Bursa’ya, Doğan’ın cenazesi ise Mersin’e uğurlandı. 

GÜRSU’DA TAZİYE ÇADIRI KURULDU… 

Bursalı şehit Uzman Çavuş Ünal Olgun’un Gürsu’da yaşayan  ailesinin evine dün dev Türk Bayrağı asıldı ve taziye çadırı kuruldu. Annesi Suna Olgun’un ölümü üzerine ailesiyle Erzurum’a giderken oğlunun şehadet haberini alıp Bursa’ya dönen baba Asım Olgun, başsağlığı dileklerini kabul etti. Acı haberin ardından fenalaşan şehidin annesi Güleser Olgun ve eşi Ceylan Olgun’un Gürsu Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutuldu.

BABADAN ‘ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKIN’ MESAJI…

Taziye çadırına gelenlerle konuşan şehidin babasının feryadı yürekleri dağladı. Baba Asım Olgun, “Vatan sağ olsun. Millet sağ olsun. Başka bir şey diyeceğim yok. Biz bin şehit daha vermeye hazırız. Vatanımızı bırakmayın, vatanımız sizlere emanet. Bu vatana sahip çıkmazsanız, şehitlerimize de sahip çıkmamış olursunuz. Bu dökülen kanlar vatan için dökülüyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne sesleniyorum, vatanımıza ve şehitlerimize sahip çıkın” diye konuştu.
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ünal Olgun, bugün öğle vakti Gürsu Merkez Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

bursa-sehit-2.jpg

Şehit gömüleceği yeri bile göstermiş

Şırnak’ta şehit olan ve memleketi Mersin’de son yolculuğuna uğurlanan bir diğer asker Jandarma Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın da geçen hafta ailesini ziyarete gittiği sırada anne ve babasına şehit olursa gömüleceği yeri bile gösterdiği ortaya çıktı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X