Bursalı temizlik işçisinden duygulandıran hareket

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, belediyede taşeron temizlikçi olarak çalışan Bülent Vural, sokakları süpürürken bulduğu 2 bin TL’lik cep telefonunu, sahibine iade ederek büyük takdir topladı.

Bursalı temizlik işçisinden duygulandıran hareket

Temizlik işçisi Bülent Vuralp, pazar sabahı 05:30’da sokakları süpürürken Cumhuriyet Caddesi’nde bulduğu telefonu hiç kurcalamadan doğru polis merkezine götürdü. Telefonun sahibi, İngiltere’den Şişe Cam’a makine bakımı için gelen Alan Michael Taylor, telefonunu cumartesi gece kaybettiğini, bir daha bulamayacağını düşünerek polise bile müracaat etmediğini belirtti.

Dürüst temizlikçiye teşekkür eden Alan Michael Taylor, “Ben bir daha telefonumun geri gelmeyeceğini düşünüyordum. Bu yüzden polise bildirmeyi bile düşünmedim. Ancak Şişe Cam’dan arkadaşlar bildirmem gerektiğini söyleyince umutsuz bir şekilde gidip polise başvurdum. Polis merkezinde karşılaştığım sürpriz beni son derece mutlu etti. Ben bildirmeden telefonum polis merkezine gelmiş. Ben asla bulacağımı ummuyordum. Kendi ülkemde kaybetseydim geri gelmezdi. Bulan arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Artık ülkeme döndüğümde arkadaşlarıma Türkiye’de gönül rahatlığı ile telefon ya da cüzdanınızı kaybedebilirsiniz diyeceğim’ dedi.

Telefonu bulup polis merkezine getiren Bülent Vural’ı tanımak istediğini belirten Alan Michael Taylor, belediyede taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Vural’ın yanına giderek bizzat teşekkür edip kendisine hediye verdi.

Vural, sokakları süpürürken bulduğu telefonu sahibine ulaştırsınlar diye polis merkezine götürdüğünü belirterek, “Telefonu hiç açmadım. Pahalı bir telefona benziyordu. Polislere teslim ettim. Benim yerime kim olsa aynı şeyi yapardı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X