Bursalı yatırımcılara Malezya’dan davet var

Türkiye’nin savunma sanayindeki yerli ve milli hedeflerine katkısını her geçen yıl artıran Bursa iş dünyası temsilcilerine Malezya’dan işbirliği daveti geldi.

Bursalı yatırımcılara Malezya’dan davet var

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde, Bursa’daki uzay, havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların küresel rekabette hak ettiği payı alabilmesi amacıyla kurulan Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (BASDEC), Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu yetkililerini ağırladı. Söz konusu toplantıda savunma sanayiinde yatırım ve işbirliği fırsatları değerlendirilirken, MIDA Havacılık ve Uzay Sanayi Birimi yetkilileri tarafından Bursalı sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, buradaki konuşmasında Türkiye ve Malezya’nın coğrafi açıdan birbirine uzak olmasına rağmen iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini söyledi. Türkiye ile Malezya arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 2,5 milyar dolara yaklaştığını kaydeden Koçaslan, ‘’Ortak hedefimiz en kısa sürede ticaret hacmimizi 5 milyar dolara taşımaktır. BTSO olarak biz de bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

AMAÇ DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK

Bursa’nın savunma sanayi altyapısı ve BASDEC’in çalışmaları hakkında da bilgi veren Koçaslan, ‘’Ülkemizde savunma sanayinde dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları son dönemde büyük hız kazandı. Kentimizin otomotiv, tekstil ve makine sektörlerindeki üretim tecrübesini uzay havacılık ve savunma sektörlerine yönlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Odamız çatısı altında çalışmalarını sürdüren firmalarımız, küme faaliyetleri kapsamında başarılı organizasyonları ve sağlam altyapılarıyla ülkemizdeki diğer şehirlere de ilham vermektedir” diye konuştu. Koçaslan, firmaların işbirliklerine Malezya gibi yatırım fırsatı sunan ülkeleri de dahil etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

YENİ İŞBİRLİKLERİ KURMAK İSTİYORUZ

Bursa’ya son iki ayda iki ayrı ziyaret gerçekleştirdiklerine işaret eden MIDA Genel Müdür Yardımcısı Arham Abdul Rahman ise, iki ülke arasındaki ticari birlikteliğin artmasıyla birlikte Bursa ile ilişkilerinin daha da iyiye gittiğini anlattı. Bursa firmalarıyla yeni işbirlikleri kurmak için BTSO’yu ziyaret ettiklerini ifade eden Rahman, ‘’Bursa’nın savunma ve havacılık alanında kaydettiği gelişmeyi yakından takip ediyor ve firmaların bu alandaki tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Güney Asya’da havacılık alanında bakım ve onarım üssü haline getirmek istediğimiz Malezya’da Bursalı sektör temsilcilerinin yatırım yapmasını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X