Bursalı Yunan Başkan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, dedeleri Bursa’dan Yunanistan’a göç eden Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis’i ağırladı.

Bursalı Yunan Başkan
Heykel’deki tarihi başkanlık binasındaki ziyarete Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis’in yanı sıra başkan vekilleri Mistakidis Pavlos ve Papavasiliou Basilios ile Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın ve Elpidephoros Lapiridis de katıldı.Dedelerinin mübadele döneminde Bursa’dan Yunanistan’a göç ettiğini belirten Angelidis, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte atalarının doğduğu toprakları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilhassa şehrin tarihi ve turistik mekanlarını çok beğendiğini, tatlı ve yemeklerine hayran kaldığını ifade eden Angelidis, iki kültür arasındaki benzerliklere dikkat çekti.

 

Bursa’da çok mutlu olduğunu ve duygulandığını anlatan Angelidis, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile Bursalıları da Serez’e davet etti.

Karlık ise, kendi dedelerinin de Balkan göçmeni olduğunu, Yunan heyetini Bursa’da ağırlamaktan sevinç duyduğunu söyledi.

Balkan göçmenlerinin yoğun olduğu Bursa’nın Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Karlık, iki bölge arasında kardeşlik ilişkilerini anlattı. Bölgelerarası münasebetlerin daha da gelişmesini istediklerini ifade eden Karlık, Angelidis’e Bursa bıçağı ile havlu, Bursaspor kravatı ve şehri anlatan kitapları, Angelidis de Karlık’a Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın restore ettirdiği, Serez’de bulunan Zincirli Camii’nin bir portresi ile fotoğraflarını ile bölgede yetişen zeytin yağı hediye etti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X