Bursalı Zeynep Hoca’dan ABD’ye ekonomi reçetesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde Türkiye kökenli bilim insanlarının başarıları her zaman toplumumuzun göğsünü kabartıyor.

Bursalı Zeynep Hoca’dan ABD’ye ekonomi reçetesi

Son haber ABD’nin çok önemli üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yapan Bursalı Zeynep Ton’dan geldi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın bugünkü köşesinde detaylı olarak yer alan haberde ekonomi profesörü Zeynep Hoca’nın ABD ekonomisine nasıl bir reçete yazdığı anlatılıyor.

Amerikan ekonomisine Zeynep Hoca reçete yazdı: Kötü işlere kötü ücretler

Açıkça söylemek gerekirse… İnsan çocukluğunu bildiği birinin başarısını, hele uluslararası başarısını izlerken ister istemez gururlanıyor.

Biz de…

Bursa basketbol camiasının Necmi Hoca’sı olan Necmi Ton ile siyaset ve sosyal yaşamın Handan Abla’sı olan Handan Askeran Ton’un kızları Profesör Zeynep Ton’un Amerika’da her geçen yıl daha da artan ünü ve kariyerini izlerken keyifleniyoruz, gururlanıyoruz.

Üstelik…

Zeynep Öğretmen’in başarısı öyle sıradan bir başarı değil. Voleybol bursuyla üniversitesi öğrencisi olarak gittiği Amerika’da dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’nde 2002 yılında öğretmenliğe başladı.

Sonra…

2011 yılında Harvard öğrencileri onu en iyi öğretmen seçtiler. Ardından Amerika’daki üniversite eğitimi yayıncıları tarafından 40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesörü arasına seçildi.

Yükselen kariyeri Harvard’dan bir başka dünya üniversitesi olan ve kısa adıyla MIT olarak bilinen Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’ye transfer olmasını getirdi.

Artık televizyon kanallarında özellikle perakende sistemi üzerine yorumlar yapıyor, Amerika’nın büyük gazetelerinde hakkında makaleler yayınlanıyor.

Son olarak…

MIT’deki sempozyuma Amerika’nın tanınmış ekonomistleri ve üniversitelerin görüşü önemsenen öğretim üyeleriyle birlikte katıldı.

Dahası…

Amerikan ekonomisi ve Amerikan vatandaşlarının kazançlarıyla ilgili sarsıcı değerlendirmeler yaparken Amerika’ya reçete yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X