Bursalılara Gogol’ün Paltosu

Bursa’nın alternatif tiyatro topluluklarından biri olan Adranos Tiyatro, 4.sezonuna ‘Üç Erkek Oyuncu İçin Palto’ adlı oyunla başladı.

Bursalılara Gogol’ün Paltosu

 İzzet Boğa’nın Nikolay Gogol’ün öyküsünden uyarlayıp yönettiği oyun, geçtiğimiz kasım ayında prömiyerini yaparak büyük alkış topladı. 

3598800-524892925_51062890,7055475.jpg

Tiyatro izleyicisinden olumlu eleştiriler alan ‘Üç Erkek Oyuncu İçin Palto’ oyunu Aralık ayında da seyircisiyle buluşacak.

1800’lerin Petersburg’unda geçen oyun bir memurun yeni bir palto diktirmesiyle başından geçen olayları konu ediniyor. Dünya edebiyatının önemli klasiklerinden olan ‘Palto’ öyküsü İzzet Boğa’nın elinde yeni bir anlatı diliyle seyircinin karşısına çıkıyor.

‘Üç Erkek Oyuncu İçin Palto’ oyununda ölümsüz Akaki Akakiyeviç karakterini canlandıran İzzet Boğa’ya Kutlay Akbal ve Aykan Yılmaz eşlik ediyor. 

Oyun, 18 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, 25 Aralık Pazartesi saat 20.00’deyse Uğur Mumcu Sahnesi’nde perde diyecek. Biletler, Nâzım Hikmet Kültürevi gişesinde satışa sunulacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X