Bursa’nın başkanı Alinur Aktaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş seçildi.

Bursa’nın başkanı Alinur Aktaş

SEYİT GÜNDOĞAN 

Recep Altepe’nin istifasının ardından Vali İzzettin Küçük’ün çağrısıyla toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti.

Aday çıkarmayan CHP’li meclis üyeleri yaşanan tartışma sonrası oylamaya katılmayarak meclisi terk etti.

Toplam 100 üyesi bulunan belediye meclisinde 70 AK Partili, 13 CHP’li, 13 MHP’li, 3 Bağımsız ve 1 de DP’li üye bulunuyor.

Başkanın seçildiği oturuma, CHP’den 4, MHP’den 2 ve AK Parti’den ise 1 meclis üyesi mazeretli oldukları gerekçesiyle katılmadı.

CHP katılmadığı gizli oylamada kullanılan 84 oyun 75’ini alan Alinur Aktaş Bursa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.     

GRUP TOPLANTISINDA ADAY AÇIKLANDI…

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan grup toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yapılan istişarelerin sonrasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygun görmesiyle Alinur Aktaş’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak meclise teklif ettiklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de AK Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu, Alinur Aktaş’ı AK Parti’nin adayı olarak önerdiklerini yineledi.

MHP’DEN DESTEK CHP’DEN TERK

Seçim öncesi söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, bu olaya demokrasi ve milli irade açısından baktıklarını baktıklarını belirterek, MHP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı’nın aldığı karar gereği aday çıkarmayı milli irade açısından uygun görmediklerini söyledi.

CHP sözcüsü Erdal Aktuğ da, Bursa’nın bugün demokrasi adına ak değil kara bir gün yaşadığını ileri sürerek, “Bugün Recep Altepe’nin yerine usulen şeklen bir başka emre kadar başkan seçmek üzere toplandık. Trafik sorunu kenti yaşanmaz hale getirirken, en önemli sorumlu Recep Altepe bu sebeple istifa etseydi anlardık. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüştü. Çocukluk hayalim dediği ipekböceği bir semti bitirdiğinde Recep Altepe istifa etseydi anlardık. Büyükşehir bütçesini borç batağına soktuğunda istifa etseydi anlardık. Bartu tiviti atıldığında istifa etseydi anlardık. Doğanbey ucubelerinden sonra gelen tepkilerle istifa etseydi anlardık. Biz bu tiyatroya ortak olmayacağız” dedi.

Büyüyen sözlü tartışmaların ardından mikrofonların kapatılması üzerine ayağa kalkan ve aday çıkarmayan CHP’li üyeler salonu terk etti.

“SEÇİMİ SABOTE ETTİLER”…

CHP’yi seçimi sabote etmekle suçlayan AK Parti Grup Sözcüsü  Barutçuoğlu ise, “Muhalefet etmeye hakları var. Buna saygı duyuyoruz. Ancak tek taraflı müessese olan istifayla boşalan bir makama demokrasimize uygun bir şekilde yapılan bu seçimi adeta sabote etmelerini kabul etmiyoruz. Bugün yapılması gereken bir makama yapılan yeni bir seçimdir. Burada demokrasimizin gereğini yerine getiriyoruz. Partimize haksız ithamlarda bulunarak, burada bulunmayan bir kişiye eleştiri yöneltmekle ne kazandılar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X