Bursa’nın bu bölgelerinde su 1 kuruş

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, kentte bulunan cem evlerinin içme suyunu metrekübü 1 kuruştan kullanması kararı aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partİli Recep Altepe,Türkiye’de ibadethanelerden su parası alınmadığını, cem evi yöneticilerinden

Bursa’nın bu bölgelerinde su 1 kuruş

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, dün Çarşamba’daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin tahsisiyle ilgili konuşması nedeniyle gergin geçen oturumda önemli bir karara imza atıldı. 

 

Toplantıda Bursa’da bulunan cem evlerinin, şebeke suyunun metreküpünü 1 kuruştan kullanması karara bağlandı. Türkiye’de ibadethanelerden su ücreti alınmadığını, cem evi yöneticilerinden de kendilerine bu yönde bir talep geldiğini ifade eden Başkan Altepe şu açıklamayı yaptı:

“Fakat bu durum yasalar çerçevesinde tartışma konusu. Biz de bunu temsili bir ücret üzerinden yapma kararı aldık. Birim fiyatı 1 kuruş üzerinden satma kararı aldık. Bu yolla cem evlerinden para tahsil etmemiş olacağız. Bu olay alevi vatandaşlarımız için bir ayrıcalık olacak.”

14 CEMEVİ VAR

Bursa ve ilçelerinde Bursa Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kestel, Gemlik, İnegöl Şehitler Köyü, Panayır Mahallesi, Esenevler Mahallesi, Nilüfer İlçesi Ataevler, Yıldırım Teleferik Mahallesi, Bursa Kabul Baba Köyü, Bursa Akçağlayan, Alevi Kültür Derneği, Kurşunlu Hacı Bektaşı Veli, Kurşunlu Abdal Musa Sultan ve Kurşunlu Zücaaddin Veli Cem evleri bulunuyor. 

AİHM ‘İBADETHANE’ DEMİŞTİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), CEM Vakfı’nın cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi elektrik faturasından muaf tutulma talebinin Türk mahkemeleri tarafından olumsuz karşılanması üzerine yaptığı başvuruyu 3 Aralık’ta karara bağlamıştı. AİHM, cemevlerinin de ibadethane olduğuna ve ayrımcılık yapılamayacağına karar vermişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X