Bursa’nın canlı hafızası siyaset sahnesinde

Geçmişi eskilere dayanan kurumlar içinde o kurumun hafızası niteliğine sahip insanlar vardır. Bu nitelik, uzun yıllara dayanan mesainin yanısıra göreve olan sevgi ve bağlılıkla kazanılır.

Bursa’nın canlı hafızası siyaset sahnesinde

Yaklaşan yerel seçimde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal hafızası niteliğine sahip bir isim Osmangazi Belediye Meclisi adayı olarak siyasete giriyor. Bu isim geçmişte Belediye Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Harita Mühendisi Semih Vardarbaş.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz siyasete girmeye hazırlanan Vardarbaş’ı bugün köşesine aşağıdaki satırlarla konuk ediyor.

Onun 48 yıllık “belediyecilik” deneyimi var: Semih Vardarbaş

Gazeteciliğe başladığımız 1977 yılında bilgisayar yoktu, dijital ortamın hayali bile kurulamıyordu. O yıllarda Bursa Belediyesi’nde tüm bilgileri dosyalara konuyor ve bodrumdaki arşivde saklanıyordu.

Örneğin…

Herhangi bir ilgili bilgi gerekiyorsa, memurlar bodruma inip arşivde dosyayı buluyor, sayfalar arasında ya da dev kütüklerde arıyordu.

Buna karşın…

Planlama Müdürü olan Semih Vardarbaş, odasının duvarına astığı Bursa planına bakıp, imar durumunun ne olduğunu şıp diye söylüyordu.

1971 yılında üniversiteyi bitirip başladığı görevinde Semih Vardarbaş’ın işine olan sevgi ve saygısı yanında Bursa bilgisine hep hayranlık duyduk.

12 Eylül döneminde Belediye Başkan Yardımcılığı da üstlenen Vardarbaş, yıllar sonra bu kez siyasi yolla bilgi ve birikimini sunmak üzere Cumhur İttifakı adına AK Parti listesinden Osmangazi Belediye Meclisi’ne aday oldu.

Bize göre…

Siyaset Semih Vardarbaş’ı kazandı. Bursa’nın yeniden planlanacağı bu dönemde O’na çok ihtiyaç olacak.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X