Bursa’nın geleceği çocuklarla değerli

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın geleceği için çocukların, sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak yetiştirilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bursa’nın geleceği çocuklarla değerli

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin bir taraftan altyapı ve üstyapı yatırımlarını hızla sürdürürken, diğer yandan sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki hizmetlerine de devam ettiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi’nde anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Aktaş, gelecekte bugünün çocuklarının söz sahibi olacağını; çocukların bugünden, yarına hazırlanması gerektiğini belirtti.

Çocukların atölye çalışmalarına da katılan Başkan Aktaş, “Kütüphanemiz, özellikle 0 – 12 yaş grubu çocuklar için çok önemli bir merkez. Nitelikli oyuncağa ulaşamayan çocuklar için 2015 yılında faaliyete geçen bir mekan… Buraya gelen çocuklar, aileleriyle ve arkadaşlarıyla oyun odalarında, okuma salonunda kitaplarla ve atölyedeki etkinliklerle kaliteli vakit geçiriyor. Okullar da gruplar halinde kütüphaneye gelerek etkinliklere katılabiliyor” diye konuştu.

HEM OYUNCAK HEM KİTAP

Kütüphaneye gelen çocukların gün içerisinde 45 dakika oyun odaları ve 45 dakika da okuma salonunda olmak üzere mekanda toplam 1,5 saat vakit geçirebildiğini belirten Başkan Aktaş, “Kütüphaneye 0 – 6 yaş çocuklar aileleriyle birlikte, 7 yaş ve üzeri çocuklar da bireysel olarak gelebiliyor. Yıllık 20 TL üyelik ücreti karşılığında da 15 gün süre ile 1 kitap 1 oyuncak ödünç alınabiliyor” dedi.

50 BİN ÇOCUK FAYDALANIYOR

Başkan Aktaş, çocukların eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ederken el becerilerini geliştiren atölye çalışmalarına da katıldığını belirterek, “Kütüphanemizden yıllık yaklaşık 50 bin civarında çocuk faydalanıyor. Çok güzel bir rakam. Kütüphaneye gelme imkanı olmayan, Bursa’ya bağlı ilçelerdeki köy okulları da ziyaret edilerek oradaki öğrencilerle atölye çalışmaları, hikaye okuma ve anlatma etkinlikleri de yapılıyor” şeklinde konuştu.
Aktaş, ayrıca, kütüphane olarak 2 yıldır, Yenişehir Kapalı Kadın Cezaevi yönetimi ve eğitmenleriyle, cezaevinde kalan 0-6 yaş çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X