Bursa’nın ilk özel üniversitesi yolda

Türkiye’de özel üniversiteler yüksek öğretim konusunda önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.

Bursa’nın ilk özel üniversitesi yolda

Kalite çıtasının yükseğe konduğu özel üniversiteleri bitiren gençler hayata bir adım önde başlama imkanına sahip oluyor, kendilerine iş hayatında daha kolay yer bulabiliyor.

Bursa’da biri köklü bir öğrenim kurumu olan Uludağ Üniversitesi diğeri de yıldızı hızla yükselen Bursa Teknik Üniversitesi olmak üzere iki üniversite var. Ve şimdi bu büyük sanayi kentinde bir özel üniversitenin kuruluşu için ilk adımlar atılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın özel üniversite müjdesini yazıyor.

İlk özel üniversite ve Bakan Çağlar

Şu bir gerçek ki, maalesef Türkiye’nin 4. büyük kenti olan Bursa’mızda özel üniversitemiz yok.

Bunu daha evvelki yazılarımızda da sık sık ele aldık.

Bursalı sanayicilerimizin, iş adamlarımızın bu eksiği görüp harekete geçmesini ve kentin kaynaklarının başka şehirlere akmasını engellemeleri gerektiğini vurguladık.

Hatta, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu konuda çok geç kaldığını yazdık. 

Kentimizden yüzlerce aile, her yıl çocuğunu özel vakıf üniversitelerinde okutabilmek için milyonlarca lirasını İstanbul ve Ankara gibi diğer büyük kentlerdeki okullara akıtıyor.

Bu Bursa için gerçekten büyük bir eksikti.

Siyaset yaptığı dönemde, öncesinde ve sonrasında Bursa’ya çok büyük hizmetleri bulunan Devlet eski Bakanı, değerli büyüğümüz Sayın Cavit Çağlar şehrimiz için önceki gün yeni bir müjde daha açıkladı.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X