‘Bursa’nın kalbine hançer saplamayın’

Kentin göbeğine kurulmak istenen DOSAB Termik Santrali’ne tepki gösteren Memur-Sen’e bağlı Toç Bir-Sen’den üyeleri, “Bursa’nın kalbine termik hançer saplamayın” dedi.

‘Bursa’nın kalbine hançer saplamayın’

SEYİT GÜNDOĞAN    

 

DOSAB Termik Santrali’ne toplumun her kesiminden tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Son olarak Memur-Sen’e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) 10 No’lu Şube üyeleri Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanarak termik santrale hayır dediler. Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker’in de hazır bulunduğu açıklamaya; Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Muzaffer Genç, KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Gökhan Yünkül ve BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın da destek verdi. 

“TERMİK SANTRALE HAYIR”…

Toç Bir-Sen 10 No’lu Şube Başkanı Lütfü Günerigök yaptığı açıklamada, DOSAB’a kurulmak istenen kömürlü termik santralin insan sağlığı, doğal hayat ve şehrin geleceği açısından büyük tehlike ve tehdit içerdiğini belirterek, kömürlü termik santrallerin erken ölümlere, sakatlıklara ve hastalıklara sebebiyet vermesinin bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek olduğunu söyledi.  

Bu bilimsel gerçeğe rağmen DOSAB’ta termik santral kurmanın Bursa’nın bağrına hançer saplamaktan farksız olduğunu vurgulayan Günerigök, “İnsan, çevre ve şehir açısından sayılamayacak kadar zararları, tehditleri ve tehlikeleri beraberinde getirecek olan DOSAB Termik Santrali’ne hayır diyoruz. Bugünümüzü ve geleceğimizi tehdit eden ve tehlikeye atan bu kömürlü termik santralin kurulmaması için başta siyasetçiler ve kent yöneticileri olmak üzere herkesi, her kesimi ve her kurumu duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu. 

‘GERİ ADIM ATILMALI’

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker de, yeşil Bursa’ya bu termik santralin kesinlikle kurulmasını istemediklerini ifade etti. Termik santralin kurulmak istendiği yerin tamamen tarım arazisi olduğunu vurgulayan Şeker, “Biz bir sivil toplum örgütü ve sendika olarak DOSAB tarafından yapılacak olan termik santralin kesinlikle Bursa’ya yarar getirmeyeceğini aksine, tarım arazisine büyük bir darbe vuracağına inanıyoruz. Bunun için de bu termik santralden bir an önce geri adım atılması gerekiyor. Hem Bursa kamuoyunda, hem sivil toplum kuruluşlarının hiç birisi bu termik santralin faydalı olduğu yönünde görüş ve kanaati yok. Biz de aynı kanaati taşıyoruz ve kesinlikle bu termik santralin burada yapılmasını istemiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X