Bursa’nın kirli havası TBMM gündeminde

Bursa’daki hava kirliliği CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, tarafından TBMM gündemine taşındı.

Bursa’nın kirli havası TBMM gündeminde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yazılı bir soru önergesi veren İrgil, hava kirliliğinin bir kaynağı da kömür kullanımı olduğuna dikkat çekerek, DOSAB kömürlü santraline nasıl ve hangi gerekçelerle ÇED olumlu raporu verildiğini sordu.

İrgil’in önergesinde şu sorular yer aldı:

“Son 5 yılda Çevre İzin ve Lisans belgesini almadan, emisyon ölçümlerini yaptırmadan ve çevre kirliliği yaratarak faaliyet gösteren işletmeler hangileridir ve bu işletmelere hangi yaptırımlarda bulunulmuştur? Bakanlığınız tarafından tekstil sektöründe faaliyet gösteren kaç işletmeye koku giderici alıcı sistemi kurulmuştur? Bakanlığınız ve İl Müdürlüğünüz tarafından 2016 yılında Bursa’da yüksek kirlilik yüküne sahip sürekli izleme kapsamında olduğu ifade edilen 17 işletmede 40 baca olduğu açıkanmıştı. Bu sayıda değişiklik oldu mu? Bu 17 işletme hangileridir ve baca gaz emisyon değerleri nedir? Bakanlığınız tarafından Bursa’da faaliyet gösteren kömürlü tesislerin bacalarına yönelik ani ölçüm çalışmaları yapılarak, sonuçları uygun olmayan hangi işletmelere idari yaptırım uygulanmıştır? Bu işletmelerin ek tedbir alıp almadığı kontrol edilmiş midir? Taş ocağı ve kırma tesislerinden hangilerine toz indirgeme sistemi kurulmuştur? Sistemi kurmayan tesis kalmış mıdır? İdari yaptırımı ne olacaktır? Trafikte yapılan egzoz gazı emisyon denetimlerinde Bursa’da 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında kaç araca hangi yaptırımlarda bulunulmuştur?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X