Bursa’nın milletvekili adayları belirlendi! İşte tüm adaylar ve detaylar…

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da aday listeleri açıklandı.

Bursa’nın milletvekili adayları belirlendi! İşte tüm adaylar ve detaylar…

Mevcut milletvekillerinden 10’unun yeniden aday gösterildiği Bursa’da, aday adayı olmasına rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik aday gösterilmedi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise AK Parti 1. Bölge’den listebaşı olarak aday oldu.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve milletvekili genel seçiminde siyasi partiler aday listelerini belirledi.

Yüzlerce ismin başvuru yaptığı AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, SP ve HDP gibi partiler aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim ettiler.

MHP’nin 4 gün önce, CHP’nin de önceki gün aday listelerini açıklamasının ardından, dün de AK Parti, İYİ Parti, SP ve HDP’nin de adayları netleşti.

AK Parti’de beklendiği liste başlarında Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İçişleri eski Bakanı Efkan Ala var.

Son olarak Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen ve 27. dönem için Bursa’dan aday adayı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise aday gösterilmedi.

AK Parti’deki dikkat çeken ayrıntı ise geçmiş dönemlerde il başkan yardımcılığı ve Osmangazi İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Refik Özen ile ilgili oldu.

Aday adayı olmadığını açıklayan Refik Özen 1. Bölge 3. sıradan aday gösterildi.

AK Parti’nin 26. dönemdeki 11 milletvekilinden 5’i tekrar aday gösterilirken, listelerde 15 yeni isim yer bulmuş oldu.

CHP’DE DEĞİŞİKLİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday listelerini önceki gün akşam saatlerinde açıklamıştı. Mevcut milletvekillerinden 4’ünün tekrar aday gösterildiği CHP’de bir değişiklik yaşandı.

Birinci bölge 7’nci sıradan aday gösterilen eski il başkanlarından Zafer Yıldız listeden çekilerek, yerine Deniz Baykal aday gösterildi.

İYİ PARTİ’DE GÜÇLÜ İSİMLER

Bursa’da AK Parti’den sonra en çok aday adayı başvurusunun yapıldığı İYİ Parti’nin listesinde dikkat çeken isimler yer aldı.

1. bölge de listebaşı olarak İsmail Tatlıoğlu yer alırken, Bursa’nın eğitim alanında önemli çalışmalara imza atan Selçuk Türkoğlu, 3’ncü sıradan aday gösterildi.

2. bölgenin ilk sırasında ise emekli büyükelçi Ahmet Kamil Erozan aday gösterildi.

18 yaşındaki Merve Asa da en genç isim olarak İYİ Parti’den aday gösterildi.

HDP’DE İLK SIRALAR AÇIKLANDI

Seçimin kilit partisi HDP’nin Bursa 1. bölgesinde listebaşı olarak Yüksel Akgün aday gösterildi. 2. bölgenin ilk sırasında ise Mehmet Emin Adıyaman yer aldı.

ADAY LİSTELERİ

AK PARTİ

1.BÖLGE

1-Hakan Çavuşoğlu, 2-Mustafa Esgin, 3-Refik Özen, 4-Emine Yavuz Gözgeç, 5-Ahmet Kılıç, 6-Gülten Kapıcıoğlu, 7-Sadettin Cangül, 8-Arif Çelenk, 9-Muhammed Erdoğan, 10-Arif Bekir Dangaç.

2.BÖLGE

1-Efkan Ala, 2-Osman Mesten, 3-Vildan Yılmaz Gürel, 4-Zafer Işık, 5-Muhammet Müfit Aydın, 6-Atilla Ödünç, 7-Ahmet Yelis, 8-Selda Meriç, 9-Burcu Yaran, 10-İsmail Özkan.

CHP

1. BÖLGE

1-Lale Karabıyık, 2-Erkan Aydın, 3-Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 4-Kayıhan Pala, 5-Özgür Erdursun, 6-Gürkan Esen, 7-Deniz Baykal, 8-Serkan Öztürk, 9-İbrahim Mart, 10-Aytaç Şahin,

2. BÖLGE

1-Orhan Sarıbal, 2-Yüksel Özkan, 3-Mustafa Şenyurt, 4-Erkan Dönmez, 5-Süleyman Ayyılmaz, 6- Şahin Sevinç, 7-Meral Altuntaş, 8-Kemal Atan, 9-Baran Güneş, 10-Hülya Dink,

MHP

1. BÖLGE

1-İsmet Büyükataman , 2-Kadir Çitil, 3-Enver Yılmaz, 4-Mehmet Ali Adak, 5-Ali Osman Memiş, 6-Yasemin Meriç, 7-Korkut Aktaş, 8-Necati Çelik, 9-Şenay Uslu Doğan, 10-Ahmet Balsüzen.

2. BÖLGE

1-Mustafa Hidayet Vahapoğlu, 2-Tevfik Topçu, 3-Fevzi Zırhlıoğlu, 4-Erol Sönmez, 5-Hayati Bedir, 6-Timur Özdemir, 7-Edibe Bilge Arıcıoğlu, 8-Muhammet Lütfi Taşçı, 9-Ümit Kaplan, 10-Celal Çekil.

İYİ PARTİ

1. BÖLGE

1-İsmail Tatlıoğlu, 2-Sami Bilge, 3-Selçuk Türkoğlu, 4-Yüksel Yılmaz, 5-Abdullah Alagöz, 6- Sermin Özensoy, 7-Üstün Tunalıgil, 8-Özgür Şimşek, 9-Ayhan Tayfur, 10-Merve Asa.

2. BÖLGE

1- Ahmet Kamil Erozan, 2-Hasan Toktaş, 3-Adnan İslamoğulları, 4-Serpil Arslantürk, 5-Ali Ekber, Can, 6-Betül Bayraktar Orhan, 7-İsmail Şenol, 8-Yavuz Bülbül, 9-Fazlı Seyis, 10-Özgehan Koçer.

SAADET PARTİSİ

1. BÖLGE

1-Gökhan Gerçek, 2-Burak Çelik , 3-Elif Sultan Şendöl, 4-Ali Öncel Esnaf, 5-Hamza Gürsel, 6-Cengiz Arslan, 7-Doğan Özbüyük, 8-Göksel Rüstem Karakuzu, 9-Rabia Imamaj, 10-Yunus Emre Özbilen.

2. BÖLGE

1-Mehmet Atmaca, 2-Fikret Bayram, 3-Ebrar Gülsüm Aygün, 4-Hamza Aygün, 5-Salih Kocatepe, 6-Karyağdı Berkeli, 7-Selahattin Afşar, 8-Rabia Örnek, 9-Cuma Yıldırak, 10-Can Tatar.

“HEDEFİMİZ İKİ BAYRAM YAŞAMAK” 

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, aday listelerinin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İki bayram yaşamak için çalışacaklarını belirten Salman, “Bu süreçte partimiz adına çalışmalar yapan tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Temayül yoklaması demokrasi şöleni gibi geçti. Aday adaylarımız çağrıldıkları mülakatlarda kendilerini ifade ettiler ve sonuç olarak aday listelerimiz yüksek seçim kuruluna teslim edildi. Listeye giren adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun. 24 Mayıs’ta Ankara’da, 27 Mayıs’ta ise Bursa’da aday tanıtım toplantılarımız yapılacak. Ramazan Bayramı’ndan bir hafta sonra ise AK Parti’nin zaferini bayram olarak kutlayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X