‘Bursa’nın turizm kozunu etkin kullanacağız’

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin 2018 yılı son meclis toplantısı Birlik Meclis Başkanvekili Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapıldı.

‘Bursa’nın turizm kozunu etkin kullanacağız’

Bursa’nın kültürel, tarihi, doğal ve sosyal zenginliğini ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtmak, korunma ve gelişimlerini sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan ve bugüne kadar faaliyetlerini Valilik başkanlığında yürüten Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Başkan Aktaş, 17 ilçe belediyesi ile turizmle ilgili kamu ve özel tüm paydaşların bir araya geleceği yeni dönemde Bursa’nın turizm kozunu en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi.

“DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ”…

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin 2018 yılı son meclis toplantısı Birlik Meclis Başkanvekili Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2019 yılı faaliyet raporu ve bütçesi de görüşüldü. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçe belediyesinin üye olduğu birliğin daha katılımcı bir şekilde hizmet vermesi amacıyla 17 ilçe belediyesinin de birlik içinde yer alması kararlaştırıldı. Toplantıda konuşan Başkan Aktaş, turizmin Bursa’nın en önemli kozlarından biri olduğuna vurgu yaparak, kentin turizm standartlarını daha ileri taşımak için çalışacaklarını söyledi. 

Yol çalışmalar hız kesmiyor

Kent merkezi ve tüm ilçelerde yol çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi’de Akpınar Mahallesi sınırlarındaki Hancı Caddesi’nde 3 bin metrekare bordür tretuvar ve yaya yolu çalışması, 1.5 kilometre orta refüj düzenlemesi ve 1.5 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde sıcak asfalt çalışmasını tamamlarken, Albayrak Caddesi’nde de bin 400 metre uzunluğunda 3 bin metrekare kaldırım ve 2 bin 800 metre otopark cebi imalatı tamamlandı.

KALİTELİ YOL KONFORLU ULAŞIM…

Ekipler, Nilüfer’de ise Görükle Atatürk Caddesi’nde 1 bin 200 metre uzunluğunda 5 bin metrekare yaya yolu, 2 bin 500 metrekare otopark cebi ve bin 200 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde asfaltlama çalışması yaptı. Nilüfer ilçesi Bülent Ecevit Caddesi’nde bin 300 metre kaldırım imalatı çalışmasına başlanırken, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde kaldırım ve bisiklet yolu düzenleme çalışmaları da devam ediyor.

“HERKES İÇİN RAHAT ULAŞIM”…

Ulaşım yatırımlarının sadece araç trafiğini kapsamadığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu çalışmalar halkımızın gerek yaya, gerek bisiklet, gerekse de araçları ile daha rahat dolaşmaları, parklanma sorunu yaşamamaları için yapılıyor” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X