Bursaspor gibisi yok!

Süper Lig’de hemen hemen bütün kulüpler yabancı oyunculara sarılırken, yeşil beyazlılar yerliye en çok değer veren kulüp oldu.

Bursaspor gibisi yok!

Spor Toto Süper Lig’de sezonun geride kalan 12 haftalık bölümüne yabancı futbolcular damgasını vurdu. müsabakalarda 411 futbolcu görev alırken, bunların 211’i yabancı, 190’ı ise Türk oyuncular oldu. Sezonun geride kalan bölümünde sadece Bursaspor ile Çaykur Rizespor’da yabancılardan fazla sayıda yerli oyuncu sahaya çıktı. Yabancı futbolcular, lig müsabakalarında toplam 125 bin 730 dakika (yüzde 59) mücadele ederken, yerli oyuncular ise 87 bin 152 (yüzde 41) dakika forma giydi.

BAŞAKŞEHİR’E BAK

Bursaspor yerli oyuncuya en çok değer veren kulüp konumunda yer aldı. Yeşil Beyazlılar, 15 Türk futbolcuyu, toplam 7 bin 285 dakika sahada tuttu. Bursaspor ayrıca 4 bin 595 dakikayla yabancı oyuncuları en az oynatan ekip oldu. Sayı olarak yerli oyunculara en az şansı, 9’ar futbolcuyla Medipol Başakşehir, Kasımpaşa ve Atiker Konyaspor tanıdı. Kasımpaşa, 3 bin 873 dakika ile yerli oyuncuları en az sahada tutan, 8 bin 7 dakikayla da yabancı futbolcuları en fazla oynatan takım olarak istatistiklerde yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X