`Bursaspor önünde işimiz zor`

`Kaybedersek toparlayamayız` diyen Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay, en büyük avantajlarının maçı kendi sahalarında oynamak olduğunu söyledi.

`Bursaspor önünde işimiz zor`
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Karübükspor galibiyetini taçlandırmak için Bursaspor karşılaşmasını da kazanmak istediklerini söyledi.
 
Cuma günü oynanacak karşılaşmayı OLAY Spor’a değerlendiren Çalımbay, yeni bir takım olduklarını ve Bursaspor maçıyla birlikte seriye geçmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
 
‘Karabükspor galibiyetinden sonra Bursaspor maçı bizim için daha anlamlı oldu. Lige tutunabilmek için bizim şiddetle puana ihtiyacımız var. İçeride kazanmaya mecburuz.’
 
Kaybetse de telafi eder
 
‘Bursaspor karşısındaki en büyük avantajlarımızdan birisi de seyircimiz. Bursaspor’un önünde işimiz gerçekten çok zor. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bursaspor bu maçı kaybetse de 2 maç sonra çıkar bunları telafi eder. Biz kaybedersek işimiz zora girer. Çünkü bu ligde tutunmaya çalışan yeni bir takımız. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda herkesin keyifli bir maç izleyeceğini düşünüyorum.’
 
2 gün arayla maç olmaz
 
Futbol Federasyonu’nun belirlediği maç günü ve saatini de eleştiren Rıza Çalımbay, ‘Gerçekten anlam vermek mümkün değil. Pazartesi gece deplasmanda maç oynuyoruz. Cuma gününe tekrar maç koyuyorlar. 2 gün aradan sonra maç mı olur? Sakat oyuncularımız var. Onların iyileşmesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Ama yapılan düzen doğru ve mantıklı değil’ diye konuştu.
 
Holmen’i alamadık
 
Bursapor’un iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu ifade eden Rıza Hoca, ‘Sezon başında Holmen’i almak için çok uğraştık. Ama alamadık. Şuan hazır değil. 2 hafta sonra form tutarsa takıma büyük faydası olur. Josue ve Fernandao’da yetenekli oyuncular. Belluschi’yi tartışmaya gerek yok. Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncusu’ dedi.
 
Türkiye’nin 1 numarası!
 
Çalımbay, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in örnek alınması gereken bir teknik adam olduğunu söyledi.
 
Rıza Çalımbay, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e de övgüler yağdırdı. Güneş’in Türkiye’nin bir numarası olduğunu vurgulayan Çalımbay, ‘Şenol hoca bana göre Türkiye’nin tarihine geçmiştir. Hocalık bir yana kişilik ve her şeyiyle örnek alınacak bir hoca. Benim en sevdiğim inanlardan biridir. Teknik adamlığıyla verdiği demeçler hep yapıcıdır. Türk futbolunun iyi yerlere gelmesi için uğraşan birisidir. Ona herkesin kulak asması gerekiyor. Ben Şenol Hoca’nın her zaman başarılı olmasını isterim’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X