Bursaspor şehri birleştiriyor

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın, Vali Canbolat’ı ziyaretinde Bursaspor’un önemine vurgu yapıldı

Bursaspor şehri birleştiriyor

“Ben bu şehirde yetiştim” diyen Cavit Çağlar, 13 yıl hem başkanlık hem de genel kaptanlık yaptığı yeşil beyazlı kulübün, kentteki Bursalılık bilincinin artmasına büyük katkısı olduğunu söyledi.  

Vali Yakup Canbolat da, Bursa’nın markası olan kulübün sorunlarının orta akılla çözülmesi gerektiğini ifade edip, “Yeniden şampiyonluk yaşayabilecek bir kapasitemiz var” dedi. 

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın, Vali Yakup Canbolat’ı ziyaretinde, Bursaspor’un kentteki önemi de konuşuldu… Şehirde Bursalılık bilincinin artmasına Bursaspor’un büyük katkısı olduğunu dile getiren Çağlar, “Ben bu şehirde yetiştim. Bundan gurur duyuyorum. Bir tane takımımız var o da Bursaspor. Kulübümüzde 13 yıl başkanlık ve genel kaptanlık görevlerinde bulundum.

Bursaspor, şehri birleştiren, bütünleştiren ciddi bir unsur” dedi. Vali Canbolat da, Bursa’nın ülkenin en önemli dinamiklerinden olduğunu ifade ederek, şehrin markası haline gelen yeşil beyazlı kulübü de doğru kullanmak gerektiğini vurguladı…

BAZI SORUNLARI VAR

Bursaspor’un bazı sorunları olduğunu da anlatan Vali Yakup Canpolat, “Her kulüpte olduğu gibi mali sıkıntıları var. Yeni stadyumdan faydalanma konusunda da sorunlar olmuş. Oradaki ticari alanların kullanılması yönünde. Aslında kulüplerin şirket mantığıyla yönetilmesi gerekiyor.

Hesap verilebilirlik, şeffaflık olmalı. Önce kulüplerin mali sıkıntılarını çözmeye yönelik bir düzenleme yapılıp, ardından da yöneticilere sorumluluk verilmeli. Futbola ticari yönden de bakılırsa, işler daha kolaylaşır” dedi. 

ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN

Canbolat, Bursaspor’un yeniden şampiyonluk yaşayabilecek kapasiteye sahip olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti: “Hararetli bir taraftar grubumuz var. Problemlerin ortak akılla çözülüp, kentimizin en önemli markalarından biri olan kulübümüzü yeniden başarılı günlerine döneceğine inanıyorum.

En son oynanan Antalyaspor maçını izledim. Rakip iyi olduğu için değil Bursaspor kötü oynadığı için yenildi.” Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar da, mali sıkıntılar çözülmediği takdirde kulüpleri zor günler beklediğini kaydederek, şunları söyledi:  

SIFIR BORÇLA TESLİM ETTİK

“Devlet buna bir yol bulamazsa sorunlar büyüyerek artar. Son kez düzenleme yapılmalı. Sonra yeniden borç çıkarsa da, yöneticiler bunu karşılamalı. Bizim görev yaptığımız dönemde gelir hiç yoktu. Şimdi gelir var ama borçlar bitmiyor. Bursaspor’un 25-30 yılında bizim ailemiz var. 13 yıl benim var. Ailemizin büyükleri Şükrü ve Kadir Şankaya da başkanlık ve yönetici olarak hizmet ettiler. Kulübü yeni yönetime sıfır borçla teslim etmişizdir… Yaptığımız katkıları da bağışlayarak ayrılmışızdır…”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X