Bursaspor, yerli ve milli kalecilere sahip tek kulüp

Yeşil beyazlı kulüp, 18 takım arasında tüm kalecileri yerli ve aynı zamanda kendi yaş kategorisinde milli formayı terleten isimlere sahip tek kulüp oldu.

Bursaspor, yerli ve milli kalecilere sahip tek kulüp

Bursaspor, son dönemde yetiştirdiği kalecileriyle ön plana çıkıyor. Yeşil beyazlıların önümüzdeki sezon kalesini emanet edeceği Harun Tekin, Okan Kocuk, Muhammed Şengezer ve Ataberk Dadakdeniz yerli olmalarının yanı sıra milli takımlarda da boy gösteriyor.

Yeşil beyazlı kulüp, böylelikle Süper Lig’de mücadele veren 18 takım arasında tüm kalecileri yerli ve aynı zamanda kendi yaş kategorisinde milli formayı terleten eldivenlere sahip tek kulüp unvanına sahip.

Yeşil beyazlı formayı uzun yıllardır giyen 29 yaşındaki eldiven Harun Tekin, A Milli Takımı’nın son açıklanan kadrosunda yer aldı. Harun Tekin, A Milli formayı ise 2 kez terletti.

GENÇLER ARKADAN GELİYOR

Geçen sene İstanbulspor’da kiralık oynayan Okan ise performansıyla A Milli Takım kadrosuna çağrılıyor. Muhammed Şengezer ise U21 Milli Takımı’nın son açıklanan kadrosunda kendisine yer buldu.

8 maçta U21 Milli Takımı’nda süre alan Şengezer, ayrıca U18, U19 ve U20 Milli takımlarında da görev aldı. Yeşil beyazlıların üçüncü kalecisi olan 18 yaşındaki Ataberk Dadakdeniz de, son olarak açıklanan U19 Milli Takımı’na çağrılan isimlerdendi.

Güncel kadrolar itibarıyla Bursaspor’un dışında Başakşehir, Kasımpaşa ile birlikte Süper Lig’e yeni yükselen BŞB. Erzurumspor, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’un kadrosunda kalecilerin tamamı yerli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X