Bursa’ya bir modern pazaryeri daha

Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi’ne modern bir kapalı pazaryeri kazandırıyor.

Bursa’ya bir modern pazaryeri daha

Osmangazi Belediyesi, gerek pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışması gerekse vatandaşların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için Panayır Mahallesi’ne yeni bir kapalı pazaryeri inşa ediyor. Toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen pazaryerinde zabıta birimi, çay ocağı, lavabo, tuvalet gibi birimler yer alacak. 200 pazarcı esnafının faydalanacağı Panayır Kapalı Pazaryeri, esnaf ve vatandaşın yaşamını kolaylaştırarak, alışverişe konfor getiren bir tesis olacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından salı günleri aynı noktada açık alana kurulan mevcut semt pazarı bu tesise taşınacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Panayır Kapalı Pazaryeri inşaatını gezerek, çalışmaları inceledi. Dündar, “Osmangazi’deki pazaryerlerimizi daha modern hale getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Panayır Mahallemiz’e, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda alışverişlerini yapması, pazarcı esnafımızın da modern bir yerde hizmet vermesi adına  kapalı pazaryeri inşa ediyoruz. Salı günleri kurulan mevcut pazar alanına inşa ettiğimiz yeri kapalı Pazaryeri yaklaşık 5 bin 500 metrekare olacak. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimini yaptık. Şuan inşaat çalışmaları devam ediyor. 2019 yılının ilk aylarında bu modern kapalı Pazaryerimizi hizmete açmayı planlıyoruz. Panayır halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi. 

Panayır Mahallesi Muhtarı Dursun Kara da yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’dan mahallemize kapalı pazaryeri inşa edilmesi konusunda bir talebimiz oldu. Başkanımız da bu talebimize kayıtsız kalmayarak mahallemize modern bir kapalı pazaryeri inşa edilmesi için çalışmaları başlattı. Bu pazaryeri Panayır’ın önemli bir ihtiyacını kapatacak. Ben başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X