Bursa’ya Teknoloji Lisesi

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi ile protokol yapıp, bu üniversitenin de destekleriyle İstanbul Halkalı’da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi’ni eğitime açtı. 

Bursa’ya Teknoloji Lisesi

Bayraktar, VTK Vatan Teknoloji adıyla 4’ü İstanbul’da, diğer 3’ü Ankara, Kocaeli ve Bursa’da olmak üzere toplam 7 teknik okul açmayı planladıklarını söyledi. Zincirin ilk halkası ise 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde faaliyete başlayacak olan VTK Vatan Teknoloji Koleji Atakent Kampüsü.

Söz konusu kolejde eğitimler 10’uncu sınıftan itibaren uygulamalı yapılıyor. Sınıflar 20-24 kişilik. Teorik dersler atölye ve laboratuvar çalışmalarıyla destekleniyor. Okul ve sanayi işbirlikleri ile iş dünyasının deneyimleri öğrencilerle paylaşılıyor.

Öğrenen ve üreten öğrencilerin yetiştirileceği VTK Vatan Koleji’nden öğrenciler aranan elemanlar olarak mezun olacaklar. VTK Vatan Teknoloji’de teknoloji temalı eğitimin yayında mühendislik fakültelerinde hazırlık için de özel bir eğitim veriliyor. Buradaki amaç ise, mühendislik eğitimi almak isteyen öğrencilere destek olmak.

TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜJDESİ

Hali hazırda teknik okulları bitiren öğrencilere aldığı eğitime paralel bir üniversite bölümü seçtiğinde ek puanlar veriliyor. Örneğin; endüstriyel otomasyon teknolojileri alanını bitiren öğrenci, gelen ek puan ile mekatronik mühendisliğine kolayca geçebiliyor.

Yani mezun öğrenci isterse teknisyen olarak profesyonel hayata atılabilecek ya da kendi işini kurabilecek, isterse de öğrenim hayatına devam edip mühendislik yolunda ilerleyebilecek. VTK Vatan Teknoloji Koleji ile 2019-2020 eğitim-öğretim hayatına başlayacaklarını ifade eden Erdoğan Bayraktar, 4 sene sonra da bir teknoloji üniversitesi kuracaklarının müjdesini verdi. Böylece ilk mezunlardan başlayarak tüm mezunların yüksek öğretimlerini de dilerlerse VTÜ Vatan Teknoloji Üniversitesi ile tamamlayabilmesi sağlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X