Bursa’ya veda sergisi

Ressam Metin Atikkan’ın yağlıboya ve resim-rölyef eserlerinin yer aldığı ‘Semtler ve Evler’ sergisi Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Bursa’ya veda sergisi

Dilek Atlı

Çocukluk günlerinin ahşap evlerini ve sıcak mahallelerin sıcak ilişkilerini, tarihe bağlı kalarak tuvallerine aktaran ressam Metin Atikkan, Türkiye’de örneklerine zor rastlanan bir teknik kullanarak dikkatleri eserlerinde topluyor.
Yağlı boya tablolarının yanı sıra eserlerine derinlik kazandırmak amacıyla resim-rölyef tekniğine başvuran Atikkan, koleksiyonunun en önemli parçalarını Bursalıların ilgisine sundu.

ddddafsd.jpg

Bursa, İstanbul, Eskişehir, Bodrum gibi şehirlerin tarihi ev ve sokaklarını tuvallerine taşırken farklı malzemeler kullanarak boyutlandıran Atikkan, şunları söyledi: ‘Sanat kariyerim boyunca onlarca sergiye imza attım. İstanbul’da 39 sergim sanatseverlerle buluştu. İstanbul’daki sanat eleştirmenleri bu tekniğin eşine az rastlandığını belirttiler. Türkiye’de bunu benim dışımda uygulayan var mı bilmiyorum, rastlamadım. Farklı şehirlerde sergilenen eserlerimin birçoğunu sanatseverler satın alarak Amerika, Japonya ve Avrupa’daki ülkelere götürdüler. Bu ilgi, mutluluk verici elbette. Artık, yaşım nedeniyle sergi sayımı azaltmalıyım. Bursa’da önceki yıllarda 5 kişisel sergim olmuştu. Bu, 6. ve son sergim. Bursa’ya veda ediyorum. Bu bakımdan, ‘Semtler ve Evler’ sergisi benim için özel bir anlam ifade ediyor. Bursalı sanatseverleri sergimi gezmeye bekliyorum.’

sergi-002.jpg

FARKLI BİR TEKNİK…

Tablolarında sert tuval, tutkallı alçı, ahşap kaplama, mukavva gibi malzemeler kullandığını söyleyen Atikkan, rölyef tekniği uyguladığı eserlerinde kompozisyon, denge ve peyzajda bütünlük duygusuna önem veriyor. 

Balıkesir’de dünyaya gelen, Bursa’da öğrenim gören ve İstanbul’da çalışmalarını sürdüren sanatçının toplam 36 eserini görücüye çıkardığı ‘Semtler ve Evler’ sergisi, yarın saat 17.00’ye kadar gezilebilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X