Bursa’ya yeni kalp hastanesi

Bursa’nın köklü sağlık kurumlarından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak yapımı tamamlanmak üzere olan Kardiovasküler Cerrahi Merkezi (KVM) açılış için gün sayıyor.

Bursa’ya yeni kalp hastanesi

Dün Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Yüksek Özkan ile görüşen Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın köşesinde bu görüşmeyi aktarıyor. Aydın, Yüksek İhtisas ve ona bağlı hastanelerle ilgili çarpıcı bilgelere yer verdiği yazısında hastanenin otopark sorununa da değiniyor.

KVC Hastanesi ay sonu açılıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitişiğinde yapımı tamamlanan Kardiovasküler Cerrahi Merkezi ay son hizmete açılıyor.

Dün Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Yüksek Özkan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gittik.

Yüksel Hoca tatlı bir telaş içindeydi.

Daha bir kaç ay evvel atandığı görevde büyük bir sorumluluk üstlenmiş.

Ankara Yolu üzerindeki eski Tıp Fakültesi olarak bilinen Kalp Hastanesi’nin yeni binaya taşıma işlemlerinin sürdüğünü anlattı.

300 yataklı yeni Kalp Damar Cerrahi Merkezi’nin kendilerine bağlı olarak faaliyet yürüteceğini belirten Prof. Özkan, içerideki donanımın tamamlandığını, artık ay sonundaki açılış için gün belirleneceğini anlattı.

Yüksek İhtisas’a 5 büyük hastanenin bağlı olduğunu anlatan Prof. Özkan, eski Şevket Yılmaz, Kadın Doğum ve Çocuk, yeni açılacak Kardiovasküler Cerrahi Merkezi15 Temmuz ihaneti sonrası FETÖ’cülerin el konulan FSM’deki Nilüfer Ek Hizmet Binası ve Görükle’deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile birlikte toplamda bin 427 yataklı dev bir sağlık kuruluşuna dönüştüklerini hatırlattı.

Prof. Özkan, oluşturdukları yeni kadro ile 5 ayrı binada hizmet vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Yüksek İhtisas zirvede

 Prof. Özkan ile konuşurken, Türkiye’den en çok acil vaka kabul eden sağlık kuruluşununu Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu da öğrendik.

Sadece o değil, en çok acil poliklinik yapan hastaneler arasında da Yüksek İhtisas 3. sıraya yükselmiş.

Bu demek oluyor ki, kentin doğusunda faaliyet yürüten Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bursa’nın batısındaki hastanelerin de yükünü alıyor.

Yine, nitelikli ameliyatlar bakımından da Yüksek İhtisas’ın Türkiye’de önemli bir sırada olduğunu öğrendik. 

Yeni KVC ile bu sayıların daha da artacağı ortada.

300 yataklı KVC’nın 75 yoğun bakım yatağı da var.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X