Bursa`yı sis kapladı, deniz seferleri iptal!

Bursa’da, gece saatlerinden bu yana etkili olan sis hayatı olumsuz etkilerken, yoğun sis sebebiyle deniz seferleri de iptal edildi.

Bursa`yı sis kapladı, deniz seferleri iptal!
Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak yağış Bursa’da da etkisini gösteriyor. Yüzde 96 oranında yüksek nem ile hava sıcaklığının yüksek oluşu sebebiyle oluşan sis, hayatı olumsuz etkilerken, deniz seferlerinin de iptal edildiği duyuruldu.
 
BURSA’YI SİS KAPLADI
 
Bursa’da gece saatlerinde görülmeye başlayan sis, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğunluğun artması sonucu sürücüler için görüş mesafesi de azaldı. Sisle beraber hava sıcaklığında da düşüş yaşanırken, sis etkisini şehrin yüksek kesimlerinde göstermeye devam ediyor.
 
METEOROLOJİ’DEN SEL UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yağışların, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale Bursa ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı belirtildi. Ayrıca, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
 
 
BUDO VE İDO SEFERLERİ İPTAL
 
Yoğun sis sebebiyle görüş mesafesi azalırken, BUDO ve İDO deniz seferlerinin de iptal edildiği duyuruldu. İptal edilen deniz seferleri şöyle:
 
İPTAL EDİLEN BUDO SEFERLERİ:
 
10:45 İstanbul (Kabataş) – Bursa (Mudanya) seferi
09:30 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Kabataş) seferi
09:00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Kabataş) seferi
08:00 İstanbul (Kabataş) – Bursa (Mudanya) seferi
07:00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Kabataş) seferi
 
İPTAL EDİLEN İDO SEFERLERİ:
 
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapi-Kadiköy seferi
09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy seferi
10:30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy seferi
13.10 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa seferi
15.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlut-Armutlu-Bursa seferi
18.30 Bostancı – Yenikapı – Bandırma seferi
18.40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa seferi
 
Öte yandan yetkililer, görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda hızın azaltılmasını isterken, sürücüleri de daha dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X