BUSİAD’a göre tek çözüm üretim artışı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, sanayi üretiminde düşüş ve işsizlik rakamlarındaki artışın kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

BUSİAD’a göre tek çözüm üretim artışı

Türkay, uzun süredir dile getirdikleri kaygılarının rakamsal olarak da karşılarına çıktığını belirterek, sanayi üretimin yüzde 9,8 düşmesi, işsizliğin de yüzde 12,3 çıkmasının çarkların yavaşladığının göstergesi olduğunu kaydetti. Türkay şöyle devam etti: “Üretim, üretim, üretim. Türkiye’nin başka çözümü yok. Üretimi artırmadıkça, bu rakamların büyümesini izleriz.

Hak etmediğimiz tüketimi yapmaktan vazgeçecek bir anlayışa toplum olarak ihtiyacımız var. Son günlerde de görüldüğü gibi başta tarım olmak üzere, tüm alanlarda üretim ve ihracatı artırırsak istihdamı da yükseltiriz. Burada hükümete düşen görev, üretimin içinde olan bizlerin taleplerini dikkate alıp, içimizde bulunan üretme azmini harlamasıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X