BUSİAD’da Türkay dönemi

Türkiye’nin TÜSİAD’dan sonra kurulan ikinci SİAD’ı olma unvanına sahip BUSİAD’da başkanlık koltuğuna Ergun Türkay oturdu. Üyelere teşekkür eden Türkay, “Bu görev, hayatımda kazandığım en değerli onurlardan biri oldu” dedi.

BUSİAD’da Türkay dönemi

ASLIHAN AYDIN

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (BUSİAD) bayrak değişimi yaşandı. Günal Baylan’ın tekrar aday olmadığı ve tek liste ile gidilen seçimde oybirliği ile Ergun Türkay yönetim başkanlığı görevine getirildi.

BUSİAD’ın 40’ıncı Olağan Genel Kurulu BUSİAD Evi’nde dün gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde, Ergun Türkay görevi Günal Baylan’dan devraldı. Üyelerin tamamının desteğini alan Türkay, genel kuruldaki konuşmasına, “Hayatımda kazandığım en değerli onurlardan biri oldu. Buna benzer bir heyecanı Galatasaray Lisesi’nden mezun olurken yaşamıştım” sözleriyle başladı. Derneğe layık olacak bir şekilde hizmet etmenin öncelikli görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Türkay şunları kaydetti: “Bursa iş dünyasının yerini en üst düzeye taşıyabilmek ve Türkiye’de hak ettiği seviyeyi koruyabilmemiz için yönetim kurulumuzla birlikte çalışacağız. Bana ve yönetim kurulumuza gösterdiğiniz güvenden dolayı teşekkür ediyorum. BUSİAD’dan beklentilerinizi bize aktarmak kazanç olacaktır. Bunu kolaylaştırmak için düzenli üye ziyaretleri de yapacağız. Sizin temsilciniz olarak buradayız. Görevi en iyi şekilde yapabilmek için önerilerinize açığız.”

‘İNSAN’ VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Türkay, konuşmasında iş yaşamında insan kaynağının önemine de dikkat çekti. Yatırım yaparken makine ve ekipman alınabildiğini ancak insan kaynağının o kadar kolay olmadığını vurgulayan Türkay, “Son senelerde ülkemiz maalesef bu konuda geriye gitmekte. Hem eğitimin geliştirilmesi hem de çalışan ve işveren ilişkilerinin daha iyi yönetebilir hale getirebilmesi için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

BAYLAN’DAN CUMHURİYET DEĞERLERİ VURGUSU

BUSİAD Başkanlığını Ergun Türkay’a devreden Günal Baylan, genel kurulda yaptığı veda konuşmasında, çok deneyimli, oturaklı, değerlerine sadık bir dernekte üyelerin desteği ile iş ortamının boşluklarını doldurmaya çalıştıklarını söyledi. İş dünyasına güzel projeler teslim ettiklerini dile getiren Baylan şunları kaydetti: “Çalışmalarımızda ülkemizin gelecekte olması gerektiği yeri hayal ettik. Onları gerçekleştirmek için çalıştık. Cumhuriyetin ilanından bu yana yine Cumhuriyet değerlerine kenetlenerek yol aldığımıza inandık. Bazen bu kenetlenmenin farklı sebeplerle kutuplaşmaya döndüğünü de gördük. Siyasi söyleme hakim olan sertliğin olumsuz etkilerini hissettik. Ortak hedeflerimizin azaldığına, değerlerimizle hayat tarzlarımız üzerinden ayrışmanın hızlandığına ve gelişmiş dünya ülkeleri ile iletişim kurmakta zorlandığımıza tanık olduk. 21. yüzyıl dünyasında hayal ettiğimiz Türkiye, ancak Cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenen, devletine güvenen, sorgulayan, problem çözerek geleceği tasarlayan gençlerin yetiştirilmesi ile olacak.”

İŞTE YENİ YÖNETİM 

BUSİAD’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ergun Türkay, Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Gonca Yerliyurt, Hakan Oktar, Mustafa Ekinci, Osman Nemli, Ömer Kızıl, Selim Akbaş, Selim Tarık Tezel, Şevki Boran, Uğur Urkut.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X