BUSKİ’nin akreditasyon başarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Buski Genel Müdürlüğü, içme suyu ve atık su laboratuvarları TS EN ISO/IEC 17025:2012 sistemine göre Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akreditasyon belgesi aldı. BUSKİ laboratuvarları, akreditasyon ile uluslararası alanda i

BUSKİ’nin akreditasyon başarısı
BUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Cevdet Kaya, Atık Su Arıtma Ruhsatlandırma ve Denetleme Şube Müdür Vekili Dr. İpek Diğdem Yolcu ile İçme Suyu Arıtma Denetleme ve Havza Koruma Şube Müdürü Cengiz Çelik’in koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) denetçilerinin onayından geçti. Böylelikle, 2010 yılından bu yana devam eden süreç neticesinde, içme suyu ve atık su laboratuvarları, TS EN ISO/IEC 17025:2012 sistemine göre akreditasyon belgesinin sahibi oldu.

Akreditasyon sürecinde sergiledikleri üstün performans nedeniyle çalışma ekibini tebrik eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, “Hizmet üreten bir kurum olarak, hizmetin en iyisini sunmak en temel hedefimiz. Teknik teçhizatımız, yetişmiş iş gücümüz, bilgi birikimimizle çözüm odaklı çalışmalar sergilemek ise en önemli varlık nedenimizdir” diye konuştu.

Laboratuvarların akreditasyonu ile test sonuç ve raporların uluslararası kabul edilirliğe sahip olduğunu belirten Çetinavcı, bu durumun, BUSKİ’ye uluslararası alanda saygınlık ve güven kazandıracağını vurguladı. Süreçle birlikte içme suyunda 6, atık suda ise 15 parametrede akreditasyonun sağlandığını belirten Çetinavcı, “Akreditasyonla birlikte laboratuvarda olması gereken tüm kriter ve şartlar, eksiksiz sağlanmış oldu. Laboratuvarlarımız, akreditasyon ile uluslar arası alanda itibar ve prestij kazanmış olmakla birlikte sonuç doğrulama ve izlenebilirlik yetenekleri bakımından da güven veren bir seviyeye ulaştı. Bununla birlikte laboratuvarlarımızın belirli deney, analiz ve ölçüm çalışmalarını yüksek kalite anlayışı içinde sonuçlandırma yeteneğine sahip oldukları da tescillendi” diye konuştu.

Sürekli kendini yenileyen ve hizmetin en iyisini sunabilmenin gayretinde olduklarını dile getiren Çetinavcı, bugün için içme suyunda 6, atık suda ise 15 parametrede sağlanan akreditasyon sürecine ilerleyen tarihlerde yeni parametrelerin eklenebileceğini vurguladı. Laboratuvar çalışmalarının periyodik aralıklarla TÜRKAK tarafından denetleneceğini ifade eden Çetinavcı, laboratuvarların BUSKİ’nin dışındaki kurum ve kuruluşlara da hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X