Bütçe görüşmelerinde gerginlik

TBMM Genel Kurulunda, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in cep telefonu ayaklığı ile yayın yapması ve CHP milletvekillerinin sataşma nedeniyle söz istemesi tartışmalara neden oldu.

Bütçe görüşmelerinde gerginlik

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in cep telefonu ayaklığı ile konuşmaları yayınlaması üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Şeker’den ayaklığı kaldırmasını istedi. Aydın, TBMM İçtüzüğü’nde yapılan değişiklikle ‘Genel Kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu döviz, pankart ve benzeri materyal getirmenin yasaklandığını’ anımsattı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da çıkarılan bazı Kanun Hükmünde Kararname’lerin (KHK) OHAL ile ilgisi olmadığını belirterek, ‘Siz, içinde bulunduğunuz Türkiye Büyük Millet Meclisinin ciddi bir şekilde milli parlamento olma vasfını ortadan kaldıracak değişiklikler yapıyorsunuz, böyle bir yöneliminiz var’ ifadesini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in kaldırmayacaklarını söylemesi üzerine Aydın, birleşime ara verdi.

SATAŞMA NEDENİYLE

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında sataşma nedeniyle söz hakkı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Aydın’ın AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’ın konuşmasıyla ilgili sataşmadan söz talebinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a yerinden bir dakika söz vermesine CHP’li Özel itiraz etti. Bunun üzerine Aydın, birleşime ara verdi. Ara sırasında Özel ile AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Tunç’un Özel’in üzerine yürümesini araya giren milletvekilleri engelledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X