BUTGEM’de yaz kurslarına yoğun ilgi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM), 9-13 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz kursları başladı.

BUTGEM’de yaz kurslarına yoğun ilgi

BUTGEM sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm üretirken, 10 yıldır düzenlenen yaz kurslarıyla da geleceğin mühendislerini yetiştirmek adına ilk tohumları atıyor.

Çocuklara telden araba, maket robot, genç mekanisyen, origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi veren BUTGEM’in 5 ayrı programından 350’ye yakın öğrenci faydalanıyor.

Merkez’de bu yıl ilk defa çocuklara yönelik kodlama eğitim programı da hazırlandı. Kodlama eğitimleri ile öğrencilerin kendi oyunlarını yazmaları sağlanıyor. BUTGEM tarafından verilen yaz eğitim programlarıyla çocuklarda güven duygusunun artması, tasarım ve üretim bilincinin oluşması amaçlanıyor.

Söz konusu eğitim programlarından şimdiye kadar bin 500’den fazla kursiyer yararlandı. Kayıt işlemlerinin BUTGEM’de gerçekleştirildiği kurs dönemleri 16 Temmuz-20 Temmuz ve 23 Temmuz-27 Temmuz tarihlerinde yeni eğitimler öğrencilerin yoğun katılımıyla devam edecek. Yaz kurslarında eğitimler saat 09.00 ile 16.30 arasında gerçekleştirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X