Bütün okullar tekli eğitime geçiyor

Bursa’da il nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisi yani her beş kişiden biri üniversite öncesi okullara gidiyor…

Bütün okullar tekli eğitime geçiyor

 Bir başka söylenişle Bursa’da okul öncesi eğitim ile ilk ve orta öğretim öğrencilerinin sayısı 601 bin kişi. Onlara eğitim öğrenim veren öğretmenlerin sayısı ise 36 bin.

Bu bilgiler Olay TV’de yayınlanan Olay’ın İçinden Programı’na konuk olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e ait.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın tarafından hazırlanıp sunulan Olay’ın İçinden’e katılan Dülger’in Bursa’nın eğitim öğretim yaşamı hakkında verdiği son bilgiler ve rakamlar bugün yazarın köşesinde yer alıyor.

İhsan Aydın, Milli Eğitim İl Müdürü ile yaptığı söyleşiden öne çıkan başlıkları aktardığı yazısının bir bölümünü de tekli eğitime geçiş konusuna ayırmış.

Dülger’den 2019’da tekli eğitim müjdesi

Dülger, artık Türkiye’de ve Bursa’da derslik başına düşen mevcudun konuşulmadığını, bunun aşıldığını, kendilerinin Başbakan‘ın talimatları doğrultusunda 2019‘dan itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da tekli eğitime geçişe hazırlandıklarını kaydetti. 

Bursa’nın halen kaynağı ve projesi devlet  tarafından sağlanan 71 okul, hayırseverlerce yaptırılan 22 tesis ve Avrupa Birliği fonlarından da 6 yapı olmak üzere yaklaşık 2 bin yeni dersliğe kavuşacağını anlatan Dülger, bunlar sayesinde ilin fiziki eğitim tesisi sorununun büyük ölçüde çözüleceğini vurguladı.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X