Büyükorhan’da biyokütle enerji santrali tepkisi

Büyükorhan Karaağız Mahallesi’nde yaşayanlar, bölgeye yapılması planlanan biyokütle enerji santraline tepki amacıyla eylem yaptı.

Büyükorhan’da biyokütle enerji santrali tepkisi

İlçe girişinde toplanan kalabalık ellerinde dövizler taşıyarak, geniş güvenlik önlemleri altında ilçe merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında da, “Zehir solumak istemiyoruz” şeklinde sloganlar atıldı. İlçe meydanında topluluğa konuşan Karaağız Mahallesi sakinlerinden Mesut Korkmaz, “Tesisin yapılmak istendiği yer, köyümüzün bazı evlerine sadece 500 metre uzaklıktadır.

Yaratacağı bütün kirliliğin olumsuz etkilerini önce biz, sonra Kınık ve çevre mahalleler, ardından da Büyükorhan ilçe merkezi hissedecektir. Ağaç ve bitki atıklarının yakılacağı taahhüt edilen bu tesiste kömür, evsel atık, tıbbi atık ve çöp de yakılması mümkündür. Mahallemizin çevresinde ise yakacak sağlanan orman değil, korunan ardıç korulukları var. Büyükorhan, Orhaneli, Keles, Dursunbey’de bu santralin yakacağı kadar orman atığı üretimi yoktur” dedi.

Dağ ilçelerinin yüksek rakımlı olduğunu, domates, zeytin ve şeftali üretimin bulunmadığını ifade eden Korkmaz, santralin yapılmasını istemediklerini ifade etti. Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Caner Gökbayrak da, “Biyokütle olarak söylenen orman ürünü atığı ve tarım atığı orada çok bulunmuyor.

Bir süre sonra buranın çöp ve tehlikeli atık yakar duruma gelmesi söz konusu. Bu tür yakma sonucunda zehirli gazlar çevreye yayılarak burada yaşayan insanların sağlığını büyük ölçüde etkileyerek bozacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X