Büyükorhan’da ‘santral’ nöbeti

Büyükorhan’da yapılması planlanan biyokütle enerji santralına tepki sürüyor. Daha önce iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen aileler, bu kez mahallenin girişine traktör lastikleri ile barikat kurdu.

Büyükorhan’da ‘santral’ nöbeti

Santralın yapılacağı Karaağız Mahallesi sakinleri iş makinelerinin gelmemesi için iki aydır, kadın ve çocukların da bulunduğu gruplar halinde nöbet tutuyor. Karaağızlılar, iş makinelerin gelmesini önlemek için mahalle girişine traktör lastikleri ile barikat kurdular. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mahalle sakinleri, santralın kurulmaması için günün 24 saati dönüşümlü olarak nöbet tutuyor. Santral projesinin yaşama geçirilmemesi için yargıya başvurduklarını ev seslerini duyurmak için birçok kez eylem yaptıklarını söyleyen mahalle sakinleri, bu tesisin yapılması halinde ekolojik dengenin bozulacağını ifade ettiler.

Biyokütle enerji santralının yapımının bir yıl önce gündeme geldiğini söyleyen mahalle halkından İsmet Korkmaz, ‘Bizler santral yapılacağını, satın alınan tarlalara iş makineleri sokulmak istenince anladık. Eski mezar yerimizi dahi kazdılar. ‘Burada ne oluyor’ diye sorduk söylemediler. Gerçeği öğrenince 70 gündür eylem yapıyoruz. Kesin kararlıyız direniyoruz, bu santralı yaptırmayacağız. Biz ülkemizi, köyümüzü, toprağımızı seviyoruz. Toprağımıza sahip çıkamıyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X