Büyükorhan’da şap aşılamaları başladı

Büyükorhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde şap hastalığına karşı aşılama işlemleri başlatıldı.

Büyükorhan’da şap aşılamaları başladı

AYDIN KURMUŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan proje çerçevesinde Büyükorhan ilçe genelinde eylül-kasım ayları arasında 2 aydan büyük olan tüm büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacak.
Büyükorhan İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Cesur, aşılama süresi boyunca ilçe genelinde 9 bin 300 büyükbaş hayvanın şap aşısı yapılacağını kaydetti.

Cesur, “Aşılar, müdürlüğümüz bünyesinde görevli veteriner hekimlerimizce eylül-kasım ayları arasında yapılacak. Şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık, et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olur. Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas olup, ölümlere yol açabilir. Hastalıktan korunmanın yolu, 2 aylık üzerindeki tüm hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez aşılanmasıdır” dedi. 

Büyükorhan İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Cesur, “Üreticilerin aşı döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları 5996 sayılı kanun gereğince mecburi olup, aksi takdirde cezalı duruma düşecekler” diyerek üreticileri uyardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X