Büyükorhan’da seracılık alternatif olacak

Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, seracılığın ilçe genelinde yaygınlaştırılarak bölge ekonomisi için önemli ve alternatif bir kaynak olacağını ifade etti.

Büyükorhan’da seracılık alternatif olacak

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, ilçede bir girişimci tarafından ilk kez bu yıl uygulanmaya başlanan seraları gezerek incelemelerde bulunarak bilgi aldı. 

Büyükorhan ilçe merkezinde Ömer Özkan isimli bir ziraat teknikeri tarafından ilk kez uygulanmaya başlanan seraları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte ziyaret eden Kaymakam Mehmet Faruk Saygın, seracılığın ilçe genelinde yaygınlaştırılarak bölge ekonomisi için önemli ve alternatif bir kaynak olacağını ifade etti. Saygın, bu yönde talep gelmesi halinde her türlü destekte bulunacaklarını kaydetti. 

İLÇE İÇİN ÖNEMLİ…

Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, incelemeler sırasında seracılık yapan Ömer Özkan ile üretim ve pazarlama gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu. Mehmet Faruk Saygın, seracılığın ilçe ve bölge için önemli bir model olabileceğini ifade ederek, ‘Vatandaşımızın kendi imkânları ile yapmış olduğu bu seralar, ilçemiz açısından son derece önem arz etmekte.

İlçemiz coğrafi konumu nedeniyle çok fazla geniş ve verimli topraklara sahip değil. Bu nedenle gelir getirici tarımsal ürünler çokça üretilemiyor. Seracılık ilçemizde yaygınlaşır ve geliştirilirse, ilçe ekonomisi için önemli ve alternatif bir kaynak olabilir” diye konuştu. 

PAZARLAMA SORUNU YOK…

Seracılık yapan Ömer Özkan da birkaç yıldan bu yana Antalya’ da seracılık yaptığını ve Büyükorhan’ da bu işi yapmaya karar verdiğini belirterek, “Bin 50 metrekarelik bir alanda kurduğum 3 serada şu an domates yetiştiriciliği yapıyorum ve çok da güzel bir sonuç elde ettim.

Tamamen kendi imkânlarım ile yaptığım seralarda yetiştirdiğim domatesleri pazarlama sorunu da yaşamıyorum. Ürettiğim domatesler hem sağlam hem de organik. İlk hasatta 10 ton domates topladım. Seracılığı ilçede herkese tavsiye ediyorum. Devletimizin bu konuda teşvikleri var.

Vatandaşımız eğer seracılığa yönelirse, hem ilçemizin ekonomisi için önemli olur, hem de halkımıza yeni bir gelir kapısı olur” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X