Büyükşehir 2018’i ‘yol yılı’ ilan etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da 2018’i ‘yol yılı’ ilan ettiklerini açıkladı. 

Büyükşehir 2018’i ‘yol yılı’ ilan etti

Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yönelik değerlendirme toplantılarının 6.’sını Mustafakemalpaşa ilçesinde yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantıya katılan 117 muhtara, ilçede yapılan, devam eden ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtarların da mahallelerindeki sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda, ağırlıklı olarak altyapı, ulaşım ve sulama konularında talepler alındı. 

Aktaş, muhtarları dinleyebilmek maksadıyla ilçelerde toplantılar düzenlediklerini söyledi. Bursa’yı geleceğe en iyi şekilde taşımak için heyecanlı olduklarını vurgulayan Aktaş, el birliğiyle bütün ilçelere değer katacaklarını belirtti.

Bugüne dek Bursa’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bizler çıtayı daha yukarı çıkarmanın derdindeyiz. Göreve geldikten sonra 17 ilçemizi de dolaştık, notlarımızı aldık. Elimizdeki realiteye göre hareket ediyoruz. Bereketli bir şehir olan Bursa, tüm sıkıntıları aşabilecek güce de sahip. Ancak öncelikli ve acil konularla ilgili karar vermemiz gerekiyor. Sonuç odaklı çalışıyoruz. O yüzden bizler 2018’i ‘yol yılı’ ilan ettik. Bu sene yol ile ilgili konularda çok çalışacağız” diyerek, ay sonuna dek bütün ilçelerde incelemelerini tamamlayacaklarını kaydetti. 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da muhtarlarla buluşma programlarının ilçelerin sıkıntılarına yerinde çözüm bulma adına çok önemli olduğunu söyledi. Bursa’nın yüzölçümünün yüzde 23’ünü Mustafakemalpaşa’nın oluşturduğunu hatırlatan Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak çalışmalarla ilçedeki problemleri de asgariye indireceklerini dile getirdi. 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli ise Büyükşehir Yasası’nın çıkmasıyla bütün ilçelerin bütünşehir kapsamına girdiğini, en ücra köşelere bile hizmetin sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasının önünün açıldığını aktardı. 

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar’ın da hazır bulunduğu toplantıya Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa belediyeleri bürokratları, meclis üyeleri, AK Parti ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı. Toplantının sonunda Kurtulan, Başkan Aktaş’a adının yazılı olduğu bir forma hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X