Büyükşehir ‘Bilgi İşlem’de örnek oldu 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yöneticileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları incelemek için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na teknik gezi düzenledi.

Büyükşehir ‘Bilgi İşlem’de örnek oldu 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İlker Şahin, Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Hasan Tirtom ve Haberleşme Şube Müdürü Selami Barut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, Bilgi İşlem Şube Müdürü Kemal Demir’den Bursa’daki uygulamalar hakkında bilgi aldı. 

ALİOĞLU SÜRECİ ANLATTI…

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, 2006 yılından beri geçiş hakkı uygulamalarının içinde olduklarını hatırlatarak, 06 Aralık 2012 tarihinde yayımlanan 6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden itibaren Büyükşehir sınırları içinde elektronik ve haberleşme istasyonlarının yer seçim belgesi verilmesi süreçlerini Daire Başkanlığı koordinasyonu ve sekretaryasında kurulan bir komisyon eliyle yürüttüklerini belirtti. Alioğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan elektro manyetik alan ölçüm yetkisi alan tek Büyükşehir Belediyesiyiz. Şikâyete konu olan yerlerde ücretsiz olarak elektro manyetik alan ölçümü yaparak şikâyet sahiplerine bilgi veriyoruz” dedi.

BALIKESİRLİLER’DEN TEŞEKKÜR…

Toplantıda; e-belediye yazılımı ve yazılım yönetim süreçleri, GSM sistemleri süreçleri, şikâyet yönetimi süreçleri ile ilgili bilgi paylaşımı yapılıken, TİER3 sertifikalı Veri merkezi de incelendi. Büyükşehir’e ait fiber optik altyapılar sayesinde birimlerin merkeze bağlandığı, bu altyapılar ile Ücretsiz Wifi noktaları ve Canlı Yayın Kamera hizmetlerinin abonelik ücretleri olmadan vatandaşlara sunulduğu hatırlatıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem dairesi Başkanı İlker Şahin, paylaşılan bilgilerin yapacakları uygulamalarda örnek teşkil edeceğini ve bu paylaşımlar için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X