Büyükşehir’de Bursaspor için kampanya hazırlığı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küme düşen Bursaspor’un tekrar Süper Lig’e çıkması için genel kapsamda bir yardım kampanyası başlatabileceklerini açıkladı.

Büyükşehir’de Bursaspor için kampanya hazırlığı

HATİCE DAL

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısına Bursaspor’un küme düşmesi damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor’un şehrin önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bursaspor 2003-2004 sezonunda küme düştü fakat tekrar süper lige çıktıktan 4 yıl sonra 2009-2010 sezonunda Türkiye şampiyonu oldu ve bir ilki gerçekleştirdi. Aynısını yine yapabiliriz. Bu işi sadece belediye başkanının üzerine yıkmak doğru değil.

19 aylık süreç zarfında elinden gelen tüm desteği forma reklamına kadar vermeye çalıştım. Benim bir listem olmadığını özel bir planlamam olmadığını ifade ettim. Elimden gelen desteği vermeye çalıştım” dedi. 

“HERKES SAHİP ÇIKMALI”…

Büyük borçların ödenmesi adına özellikle burada Bursasopar’a mahsus kararların alınması noktasında her arkadaşın mukabele etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu çağrı; işadamlarına, tüm STK’lara kısacası bütün Bursa’ya bir çağrıdır. Bursasporu sadece eleştirmek ya da egolarını tatmin etmek için değil, gerçekten bu şehre değer katan hem bir ekonomik argüman hem de sosyal bir statüsü olan bir pozisyonsa Bursaspor bu manada herkesin tarafsız bir şekilde sahip çıkması gerekir. İnşallah gerekenler yapılacaktır diye düşünüyorum.

1 tane aday olan arkadaşımız var. Kanunu, hukuki süreç ilerliyor. Temennimiz odur ki, Bursaspor için kanun çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Muhalefetten gelen Bursaspora destek taleplerine de cevap veren Aktaş, yönetim işleri şekillendikten sonra Büyükşehir Belediyesi olarak mecliste yardım çağrısı adına bir hamle başlatılabileceğini duyurdu. Oturumda ayrıca, şehit anne, baba, eş ve çocukları ile gazi ve eşleri için ücretsiz mezar yeri tahsisi ile ilgili karar oy birliği ile kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X