‘Buzağıları evlatlarım gibi görüyorum’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, buzağıları kendi evlatları gibi gördüğünü, herkesin de öyle görmesi gerektiğini söyledi.

‘Buzağıları evlatlarım gibi görüyorum’

AK Parti Grup Toplantısı için gittiği Meclis’te dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Fakıbaba, göreve geldiği ilk günden itibaren ithal ete karşı olduğunu, ancak mecburiyetten dolayı bunun yapıldığını kaydetti. Konunun bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak büyütüldüğünü, piyasaya sürülen ithal etin, toplam et ihtiyacının yüzde 5’i oranında olduğunu vurgulayan Fakıbaba, vbunun yeni olmadığını, yıllardan beri gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bazıları, kasıtlı olarak, etin dar gelirli kesim tarafından alınmasından rahatsız ve onlar olayı sabote etmeye çalışıyor. Oysa biz piyasaya yüzde 5 oranında ithal et veriyoruz. Piyasa hem regüle oluyor hem de dar gelirli insanlar et yiyebiliyor. Et ithalatı bitecek bunu kesin inanarak, yaptığımız çalışmalarla söylüyorum. Düve sayısını artıracağız, anayı çoğaltacağız, buzağı ölüm olaylarını düşüreceğiz, aşı ve aşılama, küpe ve küpeleme ücretsiz olacak. Hayvan barınaklarını, ahırlarını, fiziksel yapılarını düzelteceğiz. Ben buzağıları kendi evlatlarım gibi görüyorum, onlara bakmak lazım, herkesin öyle görmesi lazım. Buzağı ölüm oranlarını düşürdüğümüzde sorunun büyük kısmını halletmiş olacağız. 2018’i buzağı ölüm oranlarının azaltılması için çalışma yılı ilan ettik.”

SON 70 YILIN KURAKLIĞI

Fakıbaba, tarım ürünlerine yönelik destekleme oranlarının yasayla belirlendiğini, bu oranlar kapsamında çalışmaların yapılacağını anlatan Fakıbaba, sözü kuraklığa getirdi. Kuraklığın en fazla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak kendisini, bakanlık çalışanlarını üzdüğünü vurgulayan Fakıbaba, ”Yağış olmadığı zaman çiftçinin şikayetçi olmaması mümkün değil. Şikayetler bana gelmiyor ama ben bile bu kadar rahatsızsam düşünün emek vermiş çiftçi ne kadar huzursuzdur. 70’lerden bu yana en kurak yıl olduğunu biliyoruz, bu kuraklık mutlaka ürünleri etkileyecek ama oranını şu an bilemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X