Çalışmanın çoğu zarar

Fransız bilim insanları, 10 saatten uzun iş gününün inme riskini arttığı sonucuna vardı. Yeni yapılın bir araştırmaya göre bir yıl içinde en az 50 gün boyunca minimum 10 saat çalışanlarda felç riskinin yüzde 29 arttığı görüldü.

Çalışmanın çoğu zarar

Yılın 50 günü, günde 10 saatten fazla çalışanların felç riskinin arttığı ortaya çıktı.

Fransa’da yapılan araştırmaya göre felç riski 50 yaşın altındakiler için daha güçlü. Önlem için ise sigarayı bırakmak, sağlıklı beslenmek, spor yapmak ve iyi uyumak gerekiyor. Sonuçları Amerikan Kalp Derneği’nin bilimsel dergisi Stroke’ta yayımlanan araştırmaya göre 10 yıldan fazla süre uzun mesai yapan kişiler, felçle en fazla karşı karşıya olan grup. Araştırma, 143 bin yetişkin üstünde yaştaki kişiler, sigara kullanımı ve çalışma saatleri ekseninde yürütüldü. Araştırmaya göre uzmanlar uzun saatler boyunca çalışan insanların felç geçirme olasılığı diğerlerine kıyasla yüzde 29 fazla. Bunu 10 yıldan uzun süredir sürdürenler ise yüzde 45 daha fazla riskle karşı karşıya.

’50 YAŞIN ALTI RİSK GRUBU’

Fransa’daki araştırmayı yürüten ekipten Dr. Alexis Descatha, ’10 yıldan fazla süre çalışma ve felçle ilgili bağ, 50 yaşının altındakiler için daha güçlü görünüyor. Bunu beklemiyorduk. Bunu daha fazla incelememiz lazım’ dedive şöyle devam etti: ‘Klinik tedavi uzmanı olarak hastalarıma daha verimli çalışmalarını öneriyorum ve kendime de bunu söylüyorum.’

İngiltere Felç Derneği de uzun mesai saatlerini dengelemek için spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dernek Başkanı Dr. Richard Francis, ‘Uzun çalışsanız bile felç riskini azaltmak için yapabileceğiniz basit şeyler var. Sağlıklı beslenmek, spor için zaman ayırmak, sigarayı bırakmak ve tavsiye edilen oranda uyumak sağlığınızda büyük fark yaratır’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X