Cameron’a ‘kadınsı inek’ demiş

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve kendi el yazısının yer aldığı notta İngiltere’nin eski başbakanı David Cameron için ‘kadınsı inek’ ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Cameron’a ‘kadınsı inek’ demiş

Son günlerde muhalefet ile yaşadığı Brexit gerginliği, halk ile yaşadığı diyaloglar ve cinsiyetçi söylemleriyle gündem olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve kendi el yazısının yer aldığı notta İngiltere’nin eski başbakanı David Cameron için ‘kadınsı inek’ ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Johnson’ın birhaftada iki farklı siyasi için cinsiyetçi ifadeler kullanması İngiliz halkının tepkilerine neden oldu. Kamuyla paylaşılan kayıtlarda İngiltere Başbakanı’nın parlamentonun uzun bir süre tatil edilmesine gerek olmadığına inandığı ifadeleri de yer alıyor. Johnson söz konusu notta, ‘Bütün bu eylül oturumu meselesi milletvekillerinin kazandığı parayı sözüm ona haklı çıkarması için yürülüğe konulmuş koca bir saçmalık’ dediği görülüyor.  Sky News’ta yer alan habere göre, notta redakte edilen kısımda da Johnson tarafından David Cameron için ‘kadınsı inek’ deniliyor.

Johnson bu hafta da  parlamentoda ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn’e cinsiyetçi bir söylem kullanmış ve ‘Seni çok büyük kadın bluzu’ demişti. Johnson’ın bu ifadesi de çok tepki çekmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X