Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor

Geçen yıl 18 Mart’ta düzenlenen törenle temeli atılan, tamamlandığında ‘dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanına sahip olacak ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Çanakkale Köprüsü inşaatında denize iniliyor

Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firmanın yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 18 Mart 2017’de düzenlenen törenle temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan köprünün inşaatında bir yıl geride kaldı.

Şantiye alanında yaklaşık bin işçinin görev aldığı çalışmalarda ilk olarak rüzgar testleri tamamlandı. Kara ve deniz sondaj çalışmalarının da başarıyla bitirilmesinin ardından kuru havuz çalışmalarına geçildi ve buradaki inşa süreci sona erdi.

Köprü ayak temelleri için çalışmalara başlanırken, deniz dibindeki inceleme ve kontroller de başarıyla tamamlandı. Köprü ve bağlantılı otoyol inşası için bölgede kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

18 MART’TA TÖREN YAPILACAK

18 Mart’ta Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkisi açıklarına getirilecek vinçle ‘Kule Temel Betonu ve Kule Kazık Çakım’ töreni gerçekleştirilecek. Törenle köprünün Anadolu yakasında bulunan ayağının kazık çakımı yapılacak. Böylece ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nün denizdeki inşa çalışmalarına da fiilen başlanmış olunacak.

Lapseki’nin Şekerkaya mevkisi ile Avrupa tarafındaki Gelibolu’nun Sütlüce mevkisi arasına inşa edilecek köprü, Çanakkale Boğazı’nın ilk asma köprüsü olarak hizmet verecek.

2 bin 23 metre orta açıklık, 770’er metre yan açıklıklar, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle köprünün toplam uzunluğunun 4 bin 608 metre olması öngörülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X