Canbolat’tan istifa kararı 

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, görevinden istifa kararı aldığını ifade ederken, istifasını YÖK’e sunacağını bildirdi. 

Canbolat’tan istifa kararı 

ABDULLAH TANIŞ

Canbolat, öğretim üyeliği görevini sürdüreceğini bildirdi. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Uzun süren dekanlık görevi sırasında ortaya çıkan bir takım olumsuzluklardan bahsediliyorsa ve bu yüzünüze söylenmiyor da arkadan birilerine iletiliyorsa, bunun ne olduğunun sorulması lazım” dedi.

Canbolat, “İyi ilişkilerimiz var ama, bu iyi ilişkilerin güzel icraatla da kendini pekiştirmesi lazım. Bunların olmadığını gördüm. Kamu kaynağının adaletsiz kullanımıyla ilgili bir durum varsa ve soru sorduğunuzda sonra konuşalım deniyorsa, olay değişiyor. Ben burada işimi hakkıyla yapamayacağımı düşünüyorsam, bunu dile getirip görevi bırakmaya hazır olduğumu ifade ederim. Dekanları rektör atamıyor, YÖK atıyor. Dolayısıyla muhatap YÖK’tür. Ben YÖK’e bunları bildirdim. Bu noktada YÖK’e girişimimiz olacak.  Bırakıp gitmek değil ama artık iş yürümüyorsa, gelecek kaynaklara mani olunuyorsa, rektör ben dekanlığı kendime almak istiyorum diyorsa, o noktada YÖK’ün bunu bilmesi lazım. En doğru olan neyse yapılmalı” diye konuştu.

Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Bunu bir istifa açıklaması gibi de düşünebilirsiniz, YÖK’e bu durumu arz etme talebi olarak da görebilirsiniz. Amacımız burada kalmak ya da gitmek değil, amacımız doğru bir iş, hizmet yapılıyorsa bunun devam etmesidir. Dekanlık görevini bırakıp gitmem İnegöl İşletme Fakültesi ve yerleşkenin geleceği için iyi olacaksa, rektör dekanlığı kendi uhdesine alarak buraya kaynak aktaracaksa, şuanda burayı bırakmaya razıyım. Yeter ki, 7 yıl önce başlattığımız bu fakülte daha iyi yerlere gelsin” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X