Canımıza tak etti!

Ne VAR’mış arkadaş… Galatasaray karşılaşması artık bardağı taşıran son damla oldu.

Canımıza tak etti!

İlk hafta Fenerbahçe maçında başlayan skandallar, Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Ankaragücü, Malatyaspor ve Galatasaray karşılaşmalarıyla hat safhaya ulaştı. 

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun başlamasıyla birlikte uygulanan VAR sisteminden en çok mağdur olan kulüp Bursaspor oldu. 26 haftası geride kalan ligde yeni sistemin kurbanı olan yeşil beyazlılar için verilen kararlar hep gündemin 1 numaralı maddesi.

İlk hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında birçok skandal yaşandı. 21. dakikada Mehmet Topal’ın Yusuf Erdoğan tarafından ceza sahası dışında düşürülmesine hakem Halil Umut Meler ‘penaltı’ dedi. Ardından VAR sistemi devreye girdi ve beyaz nokta kararı değişmedi.

PENALTI VERDİ AMA!

Karşılaşmanın bu kez 30. dakikasında ise Barış Alıcı, Aytaç’ın ayağına müdahale ederken Hakem Halil Umut Meler pozisyonu devam ettirdi. Bu pozisyonun devamında ise Josef De Souza golü attı. Meler golün ardından (VAR) hakemlerinden pozisyonun faul olmadığı onayını aldı ve golü verdi. Ancak ekranlardan Barış’ın Aytaç’a faul yaptığı açıkça gözüküyordu. 58. dakikada da ilginç bir pozisyon yaşandı. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Bursaspor lehine penaltı kararı verirken VAR sistemi devreye girdi. VAR hakemleri, Umut Meler ile görüşererek pozisyonun öncesinde ofsayt olduğunu belirtti. 

KASIT GÖRMEDİ

VAR’ın kararının ardından Meler penaltıyı iptal edip ofsayt kararı verdi. 90+6’da ise Bursaspor penaltı bekledi. Volkan Demirel ve Skrtel’in anlaşamadığı pozisyonda top Skrtel’in eline temas etti. VAR hakemleriyle konuşan Meler, ardından pozisyonu kendi izledi. Halil Umut Meler topun Skrtel’in eline kasıtlı değmediğini belirtti ve penaltıyı vermedi. Konyaspor deplasmanında karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle devam ederken Bursaspor’un hücumunda VAR tartışması yaşandı. 

ONAYLADILAR

Yusuf’un ortasında Furkan Soyalp’in kafasına çizgide müdahale edildi. Bursasporlu futbolcular topun elle kesildiği yönünde itiraz etti. Bu sırada VAR hakemleri devreye girdi ve pozisyonu inceleyerek Mustafa Öğretmenoğlu’nun verdiği ‘devam’ kararını teyit ederek oyunu devam ettirdi. Bursaspor’un bir başka atağında da Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı’nın uzun vuruşunda top Stancu’nun eline çarparak ağlara gitti. Mustafa Öğretmenoğlu ağlara giden golü geçersiz saydı, VAR hakemleri de bu kararı onayladı.

SAKHO KAHROLDU

4. haftadaki Beşiktaş maçında ise Ryan Babel’le attığı gol büyük tartışma yarattı. Oğuzhan’ın pasında Bursasporlu oyuncunun önünde olduğu görülen Babel’in vuruşunda top ağlarla buluştu.VAR sistemi devreye girmesi rağmen hakem Cüneyt Çakır golü geçerli saydı ve Beşiktaş karşılaşmada 1-0 öne geçti. Çaykur Rizespor mücadelesinde ise Diafra Sakho’nun sol çaprazdan şutunda top ağlarla buluştu. VAR sisteminde Sakho’nun ofsaytta olduğu tespit edilince gol kararı iptal edildi. 

GÖRMEZDEN GELDİLER

Başakşehir ve Ankaragücü karşılaşmalarında da Sakho’nun golleri iptal edildi. Başakşehir karşısında tecrübeli futbolcunun topu eliyle fileleri gönderip göndermediği uzun süre tartışıldı.Sonunda gol VAR hakemlerinin devreye girmesiyle iptal edildi. Ankaragücü önünde Sakho yine VAR sistemine takılırken, son Malatyaspor maçında herkesi çileden çıkardı. Tunay’ın ortasında Malatyasporlu futbolcunun eline çarpan topu VAR hakemleri görmezden gelirken, Latovlevici’nin muhteşem golü VAR sonucu iptal edildi.

VAR’A GİTMEDİLER BİLE…

20.haftadaki Konyaspor karşılaşmasında ise Saivet’in golü geçerli sayılmadı. Burak Kapacak’ın hava topu mücadelesinde rakibine faul yaptığını VAR sistemiyle gösteren Halis Özkahya, golü vermemişti. Son Galatasaray karşılaşmasında yaşananlar ise uzun süre gündemi meşgul edecek türden. Emre Taşdemir’in eline çarpan topta VAR’a gidilmemesi, yine Emre’ye ikinci sarı kartın çıkmaması oldukça tartışıldı. Maç içersinde birçok karar Galatasaray’ın lehine verilirken, Bursaspor yönetimi kararlara tepki gösterdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X