Çanta hırsızı sahte profesör yakalandı

Bursa dahil 5 farklı ilde kendisini profesör olarak tanıtıp, medikal firması çalışanlarını oyalayarak çanta hırsızlığı yapan cezaevi firarisi, Eskişehir’e kaçmak üzereyken terminalde yakalandı.

Çanta hırsızı sahte profesör yakalandı

Alınan bilgiye göre, 2012 yılında bir şahsın Bursa, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Ankara’da kendisini profesör veya doktor olarak tanıtıp, medikal firmalarda çalışan kişileri oyalayarak çanta hırsızlığı yaptığı belirlendi. Zanlının, 2013 ve 2014 yıllarında, aynı illerde anaokulları ve kreşlere de giderek, torununu ve çocuğunu okula yazdıracağını söyleyip bu yerlerden de hırsızlık yaptığı belirlendi. 

Harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kimliğini tespit etti. 60 yaşındaki Ş.A.’nın, 2012 yılında Gemlik Cezaevi’nden izinli olarak ayrıldıktan sonra dönmediği ve arandığı ortaya çıktı. Bursa’da 10, diğer illerde de yaklaşık 50 suça karıştığı ifade edilen Ş.A.’nın yakalanmamak için B.S. adında sahte kimlik kullandığı öğrenildi.

17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve 5 ayrı ilde aranan zanlının sahte kimlik kullandığını tespit eden ekipler, şahsı terminalde Eskişehir’e gitmek üzereyken gözaltına aldı. Sahte profesörün, çaldığı çantaları, içindeki paraları aldıktan sonra, hırsızlık yaptığı diğer kreş, anaokulu ve medikal firmalarına bıraktığı ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadesinin ardından Ş.A. adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X