Çareyi belediyeye başvurmakta buldular

Bursa-Ankara yolu kenarında bulunan İnegöl’e bağlı Bilalköy sakinleri, araçların altında ezilmemek için hızla koşup bariyerlerin üzerinden atlamak durumunda kalıyor. Engelli koşu sporcuları gibi adeta olimpiyatlara hazırlandıklarını söyleyen köylüler, üst

Çareyi belediyeye başvurmakta buldular

Eylem yapan Bilalköy sakinleri, kara yolundan canlarını tehlikeye atarak geçtiklerini söyledi.

Köyün girişinde ikamet eden Hüseyin Cerrah, “Evimize veya İnegöl’e gelmek için kara yolundan karşıya geçerken çok sıkıntı çekiyoruz. Dağın başında dahi ‘yabani hayvan çıkabilir’ diye levhalar var. Hayvanlara saygısı olan insanların, insanlara saygısı yok. Yaşlılar var, çocuklu kadınlarımız var. Kimi bariyerlerin altından, kimi üstünden sürünerek geçiyor. Buraya bir üst geçit veya alt geçit yapılmasını istiyoruz” dedi.

Köy sakinlerinden İsmet Yücedağ ise, “Biz yaşlıyız. Burada birçok yaşlı insan oturuyor. Karşıya geçerken araçların çarpma tehlikesinin yanı sıra, yüksek bariyerler yüzünden karşıya geçemiyoruz. Can kaybı yaşanmadan buraya bir geçit yapılmalı” dedi.

“Olimpiyatlara katılıyoruz”

Seyfullah Çakıroğlu da, “Bu yoldan koşarak geçiyoruz. Bu gidişle olimpiyatlara katılacağız! Burada her an ölebiliriz. Akşam saatlerinde araçlar bizi görmediği için büyük tehlike atlatıyoruz. Burada 55 hane var, 200 civarında insan yaşıyor. Karayolları’na talepte bulunduk, fakat bize yardımcı olmadılar. Belediyemize başvuru yaptık. İnegöl Belediyesi bu konuda bize inşallah yardım edecek” diye konuşt

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X