Cavit Çağlar Rus medyasında

Resmi Rus gazetesi Çağlar’ın konuşmasındaki atasözüne dikkat çekti.

Cavit Çağlar Rus medyasında

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinden Devlet Dostluk Nişanı alması Rus medyasında da geniş yankı buldu. Resmi TASS Ajansı töreni Cavit Çağlar’ın teşekkür konuşmasını yayınlayarak duyururken, İzvetsiya Gazetesi haberi, ‘Türk işadamının ikili barışın sağlanmasındaki önemli katkıları’ ifadeleriyle verdi.

Resmi Rus gazetesi ise Çağlar’ın konuşmasında kullandığı bir atasözüne dikkat çekti.  

RESMİ RUS GAZETESİ, ÇAĞLAR’IN KONUŞMASINDAKİ ATASÖZÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Resmi Rus gazete Rossiyskaya Gazeta de Çağlar’ın ödül törenindeki konuşmasını anlatırken, “Çağlar şunu söyledi: Bizde bir atasözü vardır: Her şeyin yenisi, dostların ise eskisi iyidir.” sözlerine dikkat çekti.

Rus ulusal NTV televizyonu da Çağlar’ın Rusya lideri Putin tarafndan ödüllendiriğini ifade etti.

TASS: ÇAĞLAR HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Resmi TASS ajansı, ödül töreninde Çağlar’ın konuşmasında barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğine dikkat çekti.

Ajansa göre, barışın sağlanmasında önemli katkılar sağladığı için Çağlar’a Rusya’nın Devlet Nişanı ödülü verildi.

Ajans, Çağlar’ın törendeki konuşmasına dikkat çekerek, “Kendisi başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti eski lideri Ramazan Abdulatipov, Azerbaycan eski Başbakan Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rusya Devlet Başkanı’nın Dışişleri Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Emekli Tümgeneral Zekeriya Öztürk, Prof. Dr. Naide Dzahamutova ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Bey’e teşekkürlerini iletti” değerlendirmesinde bulundu.

ÇAĞLAR İLİŞKİLERİN DÜZELMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Federal Haberler Ajansı (Riafan) da Çağlar’ın ilişkilerin düzelmesine önemli rol oynadığını ve dolayısıyla Putin’in bizzat kendisi tarafından ödüllendirildiğine işaret etti.

Ajansa göre, Çağlar Rusya’daki dostlarının da bu süreçte muazzam şekilde yardım ettiklerinin altını çizerek önemle belirtti.

RUS TELEVİZYONU: ÇAĞLAR İKİLİ DOST İLİŞKİLERİNİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Rus ulusal Mir24 televizyon kanalı da Çağlar’ın ödül töreninde konuşmasına işaret ederek, “Çağlar ikili iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin önemini vurguladı” yorumunda bulundu.

Rusya’nın en çok okunan gazetelerinden Argumentı i Faktı, Putin’in Rusya’nın Ulusal Bayram Birlik Günü’nde Çağlar’a ödül verdiğini hatırlattı. Gazete, Putin’in Çağlar dahil Rusya dostu diğer yabancılara şükranlarını ilettiğini kaydetti.

ÇAĞLAR TÖRENDE MUTLUYDU

İzvestia gazetesi de törende Çağlar’un mutlu olduğunu vurgulayarak Türk işadamının ikili barışın sağlanmasındaki önemli katkılarını övdü.

Benzer yorum ve haberler yaklaşık 20’e yakın çeşitli Rus haber sitelerinde de yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X